Bőséges memóriával ad belépőmodellt a Samsung

A Galaxy A01 az olcsó okosmobilok világában próbálkozik, fő attrakcióként a tárolócsomagját tudja felvonultatni.

Az alaposan kibővített Samsung Galaxy A-paletta legolcsóbb terméke jelenleg a körülbelül 40 ezer forintos árszintet képviselő Galaxy A10, ami tapasztalataink alapján sajnos aligha nevezhető jó vételnek: egyrészt az alapváltozat 2 GB RAM-ja nagyon szűk keresztmetszet, másrészt a piacon belső (Galaxy A20e) és külső konkurenciája is bőven van, köztük jóval erősebb ajánlatokkal, tehát lehetne egy kategóriával olcsóbb is.

[+]

A gyártó frissen leleplezett belépőmodellje, a Galaxy A01 pont ezeket a hiányosságokat próbálja orvosolni, állítólag 30 ezer forint körüli indiai árazással kínál 6 GB RAM-ot és 128 GB-os belső tárolót, ez utóbbi bővíthető, előbbi pedig némi felárért akár lehet 8 GB is. A gyártó valószínűleg jól ismerte fel, hogy miért hajlandóak a helyi felhasználók többet fizetni az Android Go helyett egy teljesebb értékű rendszerért - ha ott van mellette a kényelmesebb memórialehetőség, könnyebben nyílik nagyobbra a pénztárca vásárláskor.


[+]

Elsőként minden bizonnyal fejlődő országok kapják majd meg a Galaxy A01-et, de nem kizárt, hogy Európában is meg lehet majd venni. 146,3 x 70,86 x 8,34 milliméteres dimenzióival nem számít különösebben nagynak a mai mezőnyben a mobil, előlapján 5,7 hüvelykes HD+ kijelzőt hord Infinity-V fantázianevű szenzorszigettel, amibe egyébként egy 5 megapixeles, f/2-es szelfikamera jutott. Hátul két kamera van, de nagy különlegességre nem kell számítani: 13 megapixeles, f/2,2-es kamera mellé jutott még egyszerűbb, 2 megapixeles segéd.

[+]

A hardver pontos típusát egyelőre nem határozták meg, az biztos, hogy nyolcmagos processzort kapott két darab négymagos klaszterre osztva, az erősebbik félen 1,95 GHz-es maximális órajellel. Az akkumulátor 3000 mAh kapacitású, nem maradt el az FM-rádió és a 3,5 milliméteres jack, kártyahelyből pedig rögtön három van rajta, kompromisszum nélkül mehet bele a két darab nanoSIM és a microSD.


[+]

A microUSB port és a műanyagos anyaghasználat nyilvánvalóan elnézhető, ehhez viszont tényleg kellemes árat kell találni hozzá, erről még nincs hivatalos információ, ahogy az elérhetőség pontos dátumáról sem.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

Hirdetés