Ilyen lesz a HarmonyOS a Watch GT2-n

A Huawei második generációs csatlakoztatott órája állítólag operációs rendszert és chipet vált. Holland forrásból több óralap és információ is felbukkant.

Szeptember 19-én, Google szolgáltatások nélkül mutatkozik be a Mate 30 család, és emiatt lehet, hogy a nyugati értékesítés később indul a tervezettnél, amíg a Huawei igyekszik alternatív forrásból lehetővé tenni a Play Áruház és társainak felhasználói telepítését.

A Watch GT2 némileg vékonyabb kerettel és nagyobb kijelzővel, illetve akkumulátorral érkezhetA Watch GT2 némileg vékonyabb kerettel és nagyobb kijelzővel, illetve akkumulátorral érkezhet A Watch GT2 némileg vékonyabb kerettel és nagyobb kijelzővel, illetve akkumulátorral érkezhet (forrás: WinFuture) [+]

A Watch GT sorozat életébe azonban semmilyen kínai-amerikai politikai viszony nem tud beleszólni, hiszen az első generáció az alternatív és kis rendszerigényű LiteOS-t futtatta, a folytatás a Letsgodigital szerint pedig a házi fejlesztésű HarmonyOS-t veti be.

HarmonyOS-t futtathat a Watch GT2
HarmonyOS-t futtathat a Watch GT2 (forrás: Letsgodigital)

Ezt ugyan a Huawei nem erősítette meg, a kis fogyasztású Kirin A1 chip használatát azonban igen, ami a 445 mAh-s teleppel párosítva akár az előd kéthetes üzemidejét is kitolhatja átlagos használat mellett, plusz felkínálhatja a Bluetooth 5.1 kapcsolatot.

HarmonyOS óralapok a Watch GT2-n
HarmonyOS óralapok a Watch GT2-n (forrás: Letsgodigital) [+]

Ám kétségtelenül a HarmonyOS felület lehet a főattrakció, amennyiben a fenti oldal által beszerzett dokumentumok hitelesek. A Watch GT ugyan sokáig elfutott egy töltéssel, ám nem sok okosfunkciót kínált az aktivitáskövetésen túl (hiányzott pl. a telefon zenelejátszójának a kezelése, a hívásfogadás, a hangjelzés vagy a profibb értesítéskezelés).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés