Hívást fogad és zenét játszik a Watch GT 2

A magyar nyelv és a stresszelemzés is befutott, van mikrofon és hangszóró, BT 5.1-es chipset és tároló, illetve szerényebb tudású női változat.

A Huawei müncheni bemutatója keserédes lett a gyártó szemszögéből, hiszen a Mate 30 család kétségtelenül meggyőzőre sikeredett, Google appok híján ugyanakkor kérdőjeles nyugati megjelenése, legalábbis 2019-ben. Mindez nem érinti a Watch GT szériát, hiszen az LiteOS-t futtat, arra pedig nem vonatkozik az amerikai tiltólistázás. Így aztán a bajor fővárosban befutott a Watch GT 2, méghozzá két méretben, az előző generációhoz képest picit faragva a méreteken, és az új széria el is jut hozzánk várhatóan októberben.

A Watch GT 2 fekete szíjjal a Watch GT Active balján
A Watch GT 2 fekete szíjjal a Watch GT Active balján [+]

A 45,9 x 45,9 x 10,7 mm-es, férfiaknak szánt variáns teszi ezt úgy, hogy maradt az 1,39"-es, 454 pixel átmérőjű AMOLED érintőpanelnél, sőt: 455 mAh-ra nőtt telepe. A 41 grammos tömeg is faragást jelent, a Watch GT 2 nem is tűnt vészesen terebélyesnek a csuklómon. Ám a külsőnél több változást hozott a belső, élén a frissen bejelentett, kettős chip kialakítású Kirin A1 SoC-vel.


[+]

Ez a takarékosabb működés mellett 5.1-es Bluetooth kapcsolatot hoz két csatornán, LE, BR és EDR protokollokkal, és bár WiFi modem nincs, az Egészség alkalmazáson keresztül végre át lehet vinni zenéket, hiszen a 32 MB RAM mellé 4 GB-os tároló jár, amelyből 2,3 GB áll a felhasználó rendelkezésére.

A Watch GT2 férfiváltozata
A Watch GT2 férfiváltozata [+]

Nyilván nem az órával magával, hanem csatlakoztatott BT-s headsettel érdemes zenét hallgatni, viszont van mikrofon és a hangszóró is, tehát a mobilos hívást a kütyüről is fogadni lehet, ami eddig ugye kimaradt. Kedvenc névjegyekből tíz kerülhet az órára és megtekinthető róla a hívásnapló is. Ahogy az fent látható: végre van magyar nyelv, a zenelejátszásra visszatérve pedig: az óra mellett a telefon lejátszója is vezérelhető, ami eddig szintén hiányzott.


[+]

Az 5 ATM víz elleni védelem megvan, azaz a sekély vizes úszás továbbra is opció, a giroszkóppal, a gyorsulásmérővel, az optikai pulzusmérővel, a magnetométerrel és a barométerrel pedig egy sor aktivitás és mozgásfajta akkurátusan követhető, míg az érintőképernyő fényerejét fénymérő szabályozza.


[+]

A két gombot felvonultató ketyere TruSeen 3.5 algoritmus alapján statisztikázza a folyamatos és edzés alatti pulzusadatokat, TruSleep 2.0 név alatt fut az alváskövetés és TruRelax néven stresszfigyelés is adott, a manapság népszerűségre kapó EKG azonban kimaradt. Új funkcióként a Watch GT2 légzésgyakorlatokat is kínál. A gyártó kéthetes működést ígér töltésenként folyamatos pulzusméréssel és értesítéskijelzéssel, heti 90 perc edzéssel és 30 perc zenehallgatással. A sportos kivitel fekete szilikonpántot, a klasszikus pedig barna bőrszíjat vet be, egyaránt 22 mm-es, cserélhető szabványon.


[+]

A kisebbik modell 41,8 x 41,8 x 9,4 milliméterével és 29 grammjával jóval kecsesebb darab, rózsaarany fémszíjával vagy bézs bőrpántjával pedig kifejezetten a hölgy vásárlókat célozza meg. Az akkumulátor viszont csak 215 mAh-s, egyhetes üzemidővel, és talán méretkorlátbeli okokból maradt ki a Bluetooth hívásfogadás, a mikrofon, a hangszóró, illetve a zenetárolás és helyi lejátszás lehetősége. A Kirin A1 kettős chip viszont éppúgy megvan, mint a nagyobbik modell esetében részélezett érzékelők, akárcsak az 5 ATM minősítés és a Bluetooth 5.1. A szíjak 20 mm-es szabványt követnek, az 1,2 hüvelykes panel pedig kellően éles a maga 390 pixel átmérőjével.


[+]

Az órarész itt is fémvázas, 3D üveggel a kijelző felett és műanyag hátlappal a pulzusmérő oldalán. Ide ugorhat a mágneses töltőbölcső, azaz továbbra sincs Qi töltés és valamelyik vezetékmentes fordított töltést kínáló Huawei készülékről etetés. Látszik, hogy a Huawei generációról generációra fejleszti Watch GT óráit, amelyeket okosnak nem lehet nevezni, hiszen a rendszer nem bővíthető - ellenben az üzemidőre fektetett hangsúly nem változott, és sokan hajlandóak inkább funkciókat beáldozni, hogy hetekben lehessen mérni a két töltés között eltelt időt napok helyett. A 42 mm-es verzió 229, a 46 mm-es pedig 249 eurón nyit majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés