Logót és ikont vált a Google Play

Egységesebb megjelenés a cél, visszafogottabb színekkel operál ezentúl a Google áruházának háromszöge.

Hirdetés

Tízéves a Google Play áruház, ezt pedig úgy ünnepli a Google, hogy logót cserélnek. Hatalmas változásra nem kell számítani, megmarad a háromszög, csak éppen a színek lesznek kevésbé élénkek benne. A kék, sárga, zöld és piros jobban hasonlít majd ezentúl a Play ikonján is a többi Google alkalmazás által használt színpalettához, ami a Google magyarázata szerint segíti a cég által kínált szolgáltatások felismerését.

Ez a mostani ikon és logó.
Ez a mostani ikon és logó. (forrás: Google) [+]

A Google Play pontosan tíz éve, 2012-ben indult, előtte Android Market néven futott az alkalmazásáruház. A Google Play igazgatója, Tian Lim szerint az elmúlt tíz évben havonta átlagosan 2,5 milliárd ember használta a világ 190 országából a szolgáltatást arra, hogy digitális tartalmakat vásároljon vagy keressen. Lim szerint kétmillió fejlesztő dolgozik azért, hogy a Play kínálata mindenki igényét kielégítse.

Ez lesz az új Google Play ikon és logó, kicsit visszafogottabb színekkel.
Ez lesz az új Google Play ikon és logó, kicsit visszafogottabb színekkel. (forrás: Google) [+]

A tízéves születésnap alkalmából a Google Play pontrendszerében is változás jön, limitált ideig tízszeres szorzóval járnak a pontok a Playen keresztül végzett digitális vásárlások után. A születésnapi változtatások régiónként eltérő időben startolnak, egyelőre én még egy telefonon sem tudtam előhozni a frissítést.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés