Változik a Play Store nagy kijelzős eszközökön

Az alkalmazásbolt a kihajtható kijelzős telefonokon és a táblagépeken ezentúl a nagy kijelzőre optimalizált alkalmazásokat részesíti előnyben, erről pedig figyelmezteti is a felhasználót.

Tavaly jelentette be a Google, hogy készüléktípusonként eltérő értékelések lesznek a Play Store-ban, ezt folytatja most a cég azzal, hogy nagyobb figyelmet szentel a nagyobb kijelzős eszközökre. A táblagépek és a táblagéppé nyitható mobilok Play Store alkalmazása ezentúl priorizálja a magasabb minőségű alkalmazásokat és letöltés előtt figyelmezteti a felhasználót, ha olyan programot telepítene, mely nincsen optimalizálva. Természetesen az értesítést figyelmen kívül lehet hagyni és ugyanúgy telepíteni mindent, ahogy eddig is.

Hirdetés

 

A változást főleg a Play Store főoldalán lehet majd észrevenni, az ajánlott alkalmazások közé például csak azok kerülhetnek ki, amik követik az új minőségi alapelveket. Ezek között az álló és fekvő módban való megjelenítés mellett szerepelnek komplexebb elvárások is, például a billentyűzetek és az érintőceruzák támogatása. Ha valamely alkalmazás ezt nem teljesíti, arról a Play értesítést küld a felhasználónak a letöltés előtt, hogy figyelmeztesse, lehet nem fogja az elvárt minőséget tapasztalni a nagy kijelzőn.

Az eszközönként megosztott értékelések a Google Play Console-ban.
Az eszközönként megosztott értékelések a Google Play Console-ban. (forrás: 9to5Google) [+]

Közleménye szerint a Google hamarosan frissíti a Play Store-t is, ahol a frissítés után terméktípusonként (okostelefon, táblagép, Chrome OS-t futtató eszköz, Wear, Auto, TV) szűrni lehet majd az értékeléseket. A fejlesztők ennek előnézetét már láthatják a Play Console-ban. A frissítés lassan, de biztosan minden termékre megérkezik, az Android 12L-ben legkésőbb.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés