Így áll a mobilpiac féltávnál

Az előnyös első negyedév után ráállt a mobilpiac arra a sávra, amelyet már korábban kijelöltek neki: csökkent a leszállított készülékek mutatója mind a Q1-hez (0,8%), mind pedig a tavalyi második negyedévhez viszonyítva (1,3%), írja az IDC. Az elemzőcég előzetes kalkulációi szerint a szereplők összesen 341,6 millió darab okos zsebnehezéket indítottak útnak, és ennek a feléért az első négy szereplő felelt.

A Samsung végzett az élen, mind piaci részesedésben (23,32%), mind pedig leszállított darabban (79,8 millió) előrelépve egy évvel korábbi mutatóihoz képest. Az Apple is erősíteni tudott (41 millió, 12,01%), azonban vészesen megközelítette Cupertinót Sencsen, azon belül is a Huawei mobilos üzletága: 11,31%-os részesedésével soha ennyire közel nem volt a dobogó második fokához, a 38,5 millió leszállított okostelefon is remek mutató.

A Samsung Galaxy S8 és az S8+ kijelzője szinte kitölti az előlapot
A Samsung Galaxy S8 és az S8+ kijelzője szinte kitölti az előlapot A Galaxy S8 duó is kivette a részét a Samsung sikeréből [+]

Az Oppo is szépen belehúzott: a 27,8 milliós és 8,11%-os mutatók jelentős fejlődést mutatnak egy év alatt, míg a Xiaomit ismét a legnagyobbak között lehet említeni 6,21%-os részesedésével és 21,2 millió útnak indított okosmobiljával. A többiek sorrendjét az IDC nem részletezte, mindenesetre az LG, a Sony, a HTC és a BlackBerry nem fért föl a top 5-be, ahogyan a Meizu és a Vivo és a TCL alá tartozó Alcatel is a maradék 39,04%-os csoportot gyarapítja.

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Mi 6 - helyi kiskirály

    A Xiaomi csúcskészüléke egészen kiváló, a legújabb hardveres alapokra helyezett prémium készülék, továbbra is meglepően kedvező árazással, és némileg komplikáltabb lokalizálási lehetőségekkel.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

  • Huawei P10 Plus - több lett, maradhat?

    Ebben a modellben van igazán előrelépés, a P10 nagyobb testvére nem csak méretben múlja felül a kisebb verziót, hanem gyakorlatilag mindenben. Nyilván az árat is beleértve.

Hirdetés