Hirdetés

2018. október 20., szombat

Gyorskeresés

Egyre drágább készülékeket vásárolunk

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: GFK

A készülékek átlagos eladási ára jelentősen növekedett, a fogyasztók egyre többet szánnak az okoseszközökre, miközben a piac diszkréten bővül.

Hirdetés

GFK adatai alapján éves összehasonlításban rekord mértékben nőtt a mobiltelefonok átlagos eladási ára. Mármint az az összeg, amennyiért az emberek telefont vesznek. Az idei harmadik negyedévben átlagosan 7%-kal fizettek többet egy készülékért, mint a tavalyi megegyező időszakban. Az szóban forgó eszközökre való igény valamelyest növekedett, a világviszonylatban összesített 3%-os emelkedés javát Latin-Amerika és Kelet-Közép Európa adta 11 és 9%-kal.


[+]

A Q3-ban értékesített 367 millió egységből 30,9 millió kelt el Nyugat-Európában, ami 7%-os visszaesés a tavalyi év azonos időszakához képest, noha a gyártók bevétele így is növekedett a régióban az átlagosan 11%-kal növekvő készülékárak miatt. Nyolc okostelefonból egy készülék 900 dollár feletti kategória volt, ami nagyjából 237 ezer forint. Tavaly Q3-ban csak minden 16. eladott eszköz tartozott a csúcskategóriába. Közép- és Kelet-Európában 22,3 millió eszköz talált gazdára, amelyek átlagos eladási ára 26%-kal magasabb, mint tavaly ilyenkor. Ez kifejezetten erős váltást mutat a régióban a felső és felső-középkategóriás készülékek irányába.

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.