Ígéretesek a Kirin 820 5G pletykái

Eddigi legjobb középkategóriás lapkakészletét frissíti a Huawei, amely az 5G modem mellett fejlett grafikus gyorsítóval léphet szintet.

Március 30-án érkezik a Honor 30S 5G, és már a gyártó is célozgat a benne lakozó, új fejlesztésű hardverre, a Kirin 820-ra. A bejelentés előtt álló SoC a remek Kirin 810-re húzhat lapot, amely processzorosan és hardveresen is helytállt Huawei P40 lite tesztünkben. Ehhez a lapkakészlethez azonban még nem társítottak 5G modemet, és éppen ez lehet a Kirin 820 legfőbb erőssége, ám nem az egyetlen.


(forrás: Weibo)

A TSMC valamelyik 7 nanométeres node-ját használó SoC maradhat a Cortex-A76 teljesítménymagoknál (ez előd ebből kettőt kínált, hat Cortex-A55 processzormaggal társítva), a grafikus gyorsító viszont a Mali-G52MP6-ról a lényegesen frissebb és ütőképesebb, az Exynos 990-ben is fellelhető Mali-G77-re válthat – igaz, a Galaxy S20-akat futtató csúcshardvernél alighanem visszafogottabb konfigurációban. Akárhogy is: a Kirin 820 az egész piac egyik legjobb közép- és felső-középkategóriás hardverének ígérkezik, amely a képfeldolgozó egységet és a AI chipet is tovább fejlesztheti.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés