IFA 2017: Kezünkön a Fitbit új okosórája

Hirdetés

A Fitbit az Ionic névre hallgató kütyüvel készült a berlini kiállításra, és állítólag nem csak egy egyszerű, négynapos üzemidővel bíró sportkiegészítő, hanem egy személyi edző, ami még az alvásunkra és az egészségünkre is figyel. Beépített GPS-vevője segít a pontos mozgáskövetésben, akár 1000 nites fényereje a legerősebb napsütésben is jól látható marad, de akkor is velünk van, ha épp nem sportolunk: rendszeresen figyeli a pulzusunkat, és akár egy NFC-s fizetést is indíthatunk róla.


[+]

Természetesen vízálló a kütyü, olyannyira, hogy akár úszásunkat is monitorozhatjuk vele. Szintén érdekes funkciója a légzéstréner, ami az aktuális pulzusunkhoz ad ki- és belégzési útmutatót. Zenét hallgatni akár a mobil nélkül is tudunk vele, hiszen a beépített Pandora Music alkalmazás hibátlanul teszi rajta a dolgát, 2,5 GB-os belső tárolójára pedig könnyedén rátehetünk néhány albumot, sőt, a gyártó még egy Fitbit Flyer névre hallgató, vezeték nélküli fülhallgatót is ajánl hozzá, persze nem kötelező azt használni, Bluetooth segítségével gyakorlatilag bármilyen kütyüt csatlakoztathatunk hozzá.


[+]

Mi egy teljesen szimpla, sötétszürke-fekete variánst tudtunk lencsevégre kapni, de jön belőle narancssárga-kék, illetve kékesszürke-ezüstszürke változat is, ezek jóval feltűnőbb jelenségek. Szíjból egyébként több opció is van, a képen a klasszikus szilikon látható, de van sportosabb, szintén szilikonos megoldás, illetve elegánsabb, bőrből készült darab, többféle színben. A Fitbit alkalmazás teszi teljessé a rendszert, hiszen adott esetben össze tudja kötni a tulajdonosokat, hogy közös motivációkat találjanak, de mindenféle közösségi funkció nélkül is hasznos az edzésnaptár, illetve az étrend-segéd.


[+]

Az Ionic jelenleg előrendelhető állapotban van, színtől függetlenül 300 dollárért lehet lefoglalni egy példányt, méretből egyébként nincs választék, a dobozban S és L méretű szíjak egyaránt kapnak helyet.

Azóta történt

  • Fitbit Ionic - erre még gyúrni kell

    Kipróbálja magát a Fitbit az okosórák között baltával vágott, retro ketyerét adva a sport mellé. Ám okosoldalról inkább csak jövője van, mint jelene.

  • Fitbit Versa - kis lépés a FitBitnek

    ...jó sok a sportembernek. A problémás Ionic után a Versa egy kényelmesebb és kiforrottabb aktivitásközpontú okosóra. A jelentős áresés áldozatai viszont éppen sportoláskor okoznak csalódást.

Előzmények

Hirdetés