IFA 2014: Az Epson is viselhető eszközökkel rukkolt elő

Egészen meglepő dolog volt a hazánkban alapvetően a nyomtatóiról és projektorairól ismert Epson standjánál egy sereg viselhető eszközzel találkozni, úgyhogy nem is vártunk sokat, egyből nekiálltunk nyomkodni és kérdezősködni.


[+]

A termékek egy része az Epson Pulsense kategóriába tartozik, ezeket tulajdonképpen aktivitásmérőként tudjuk aposztrofálni. A gyengébbik modell a PS-100-as pulzusmérő karperec, mely kijelzővel nem rendelkezik, viszont képes az ember pulzusát a csuklójáról leolvasni. Mindezt a cég egyik képviselőjének állítása szerint egészen más módon teszi meg, mint pl. a koreai cégeknél látható megoldások, ez egy jóval pontosabb és egészségügyi területen is használt módszer; az állítás valóságtartalmát nyilván csak akkor tudjuk majd ellenőrizni, ha kapunk egy tesztpéldányt a 129 dolláros ajánlott áron érkező újdonságból, amely külföldön már ebben a hónapban piacra kerülhet. Egy átlagos aktivitásmérőnél nyilván a pulzusméréssel tud többet, iOS és Android operációs rendszerű okostelefonokkal is lehet szinkronizálni.

A komolyabb modell PS-500 kódnévre hallgat, az ajánlott fogyasztói ára már 199 amerikai dollár lesz. Itt már egy kisebb LCD kijelző is található az előlapon, plusz képes jelezni, ha a pulzusunk alapján testünk már égeti a zsírt; a megjelenítőtől függetlenül a 3 ATM-es vízállóság a testvérmodellhez hasonlóan itt is elérhető.


[+]

Szintén ki voltak állítva a Runsense szériás (SF-kódnéven futó) órák, többek között a 180 eurós SF-310, a 230 eurós SF-510, a 260 eurós SF-710 és a 350 eurós SF-810 is. Kimondottan jó formatervvel ellátott sportórákról beszélünk, amelyekben már található GPS-vevő is, ami körülbelül 30 óra folyamatos működésre képes egy töltéssel. A különbség köztük többek között az, hogy beépített pulzusmérő csak az SF-810-ben található, a többihez (sok konkurens termékhez hasonlóan) csak külső kiegészítőt tudunk csatlakoztatni. Természetesen a funkcionalitásban is van eltérés (a drágább modelleket jobban fel lehet programozni, valamint az SF-310 és SF-510 csak 128 x 96-os, míg a két nagyobb modell 128 x 128-as kijelzőt kapott), de a lényeg inkább az, hogy ezek a kütyük a kizárólag giroszenzoros megoldásoknál pontosabb adatokat tudnak adni a mozgásunkkal kapcsolatban. Főleg igaz ez az SF-810-re, ami ugye GPS-es, pulzusmérős és giroszenzoros adatokból kombinálja össze, hogy mennyire volt intenzív a mozgásunk. A vízállóság természetesen ezeknél a kiegészítőknél is adott.

Az összes Epson karperec és óra szeptembertől elérhető lesz, de hogy hazánkba is eljutnak-e, azt egyelőre nem tudjuk.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés