Magyarországon is elérhető az Epson második generációs okosszemüvege

Hirdetés

Hazánkban is megvásárolhatóvá vált a vállalat CES-en leleplezett okosszemüvege, mely a Moverio BT-200 fantázianévre hallgat. A külön sajtótájékoztató keretében bemutatott kütyü a kiterjesztett valóság (AR, Augmented Reality) jegyében készült, könnyebb lett elődjénél; mindössze 88 gramm, a legnagyobb különlegessége pedig az, hogy a felhasználó tejes látóterére képes valamilyen képet kivetíteni, ezáltal sokkal valósághűbbnek érzékelhető a tartalom, miközben a körülöttünk lévő eseményekről is tudomást szerzünk.

Talán nem merész kijelentés, hogy a legnagyobb élményt a két apró mikroprojektorral kivetített (két lencsés, binokuláris rendszer, HTPS technológiával), 320 hüvelykes (812 cm), qHD felbontású televíziónak megfelelő kép szolgáltatja, mely a beépített Dolby Digital Sorroung hangzásnak köszönhetően igazi moziélményt varázsol a szemünk elé, akár 2D, akár 3D hatással. A szemünk által érzékelt képméret attól függően változik, hogy mekkora szobában vagy térben használjuk az eszközt, ha közvetlenül egy falra nézünk a szemüvegen és a vetített képen át, akkor kisebbnek érzékeljük azt, ha távolabbra tekintünk, akkor úgy érezzük, hogy jobban kitölti a látómezőt a téma.

A megfelelő teljesítményért egy 1,2 gigahertzen pörgő Moverio processzor felel, a 8 gigabájtos belső tárhelyre pedig alkalmazásokat tölthetünk le a Moverio Apps Áruházból, vagy akár más adatokkal láthatjuk el. Az adattároló maximum 32 gigabájtos kártyával tovább bővíthető, így a multimédiára éhesebb felhasználóknak sem kell kompromisszumokat kötni.

Az irányítást egy multitouch érintőpanellel rendelkező, kábellel csatlakoztatott eszköz segíti, ami microSD-t is fogad. A BT-200 repertoárjába WiFi, Bluetooth 3.0, USB OTG, valamint DLNA és Miracast tartozik, így könnyedén okostelefonhoz vagy más eszközhöz kapcsolható a Moverio újdonsága. Érdekesség, hogy a szemüveg Android operációs rendszert futtat, a február óta elérhető fejlesztői oldalon pedig minden információ megtalálható az applikációk megtervezéséhez. Az cégnek egyébként nem célja, hogy mindenki ilyet vegyen, inkább speciális célcsoportok számára lehet érdekes a masina, a sajtón többször kihangsúlyozták, hogy nem tömegterméknek szánják modelljüket.

Az Epson nagy reményeket fűz az egy feltöltéssel 6 órán át működő szemüveghez, melyet legfőképpen az orvostudományban, a karbantartásoknál, a múzeumi tárlatvezetéseknél, a gépjármű azonosításnál, a mindennapi életben, légi irányításnál, vagy akár a fogyatékkal élők egymás közötti kommunikációjánál tud elképzelni a vállalat. A BT-200 itthoni javasolt kiskereskedelmi ára 229 ezer forint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Epson

Előzmények

Hirdetés