IFA 2014: Kezünkben a hamarosan hazánkba érkező Pop S9

Hirdetés

Az idei IFA kiállítás a bejelentések szempontjából jóval nagyszabásúbb volt, mint például a tavalyi, éppen ezért az Alcatel sem maradt adós újdonságok bemutatása terén. A One Touch Hero 2 volt a rendezvény főszereplője, ám most One Touch Pop S9-re is sikerült rátenni a kezünket.

Alcatel One Touch Pop S9 elölről
[+]

162,4 x 84,4 x 8,6 milliméteres kiterjedésű és 182 grammos készülékházba csomagolt phablet egy 5,9 hüvelykes, 720 x 1280 pixel felbontású IPS kijelző kapott, képsűrűség tekintetében így a Pop S9 a 249 ppi-s értékkel száll versenybe. A processzor négy darab 1,2 GHz-re skálázott maggal rendelkezik (minden bizonnyal egy Snapdragon 400-ról van szó), RAM tekintetében 1 GB-ra, belső tárhely esetén pedig 8 GB-ra kell számítani, utóbbi méretét akár 32 GB-os microSD kártyával is megnövelhetjük. A hátlapi kamera 8 megapixeles, az előlapi fényképező pedig 2 megapixeles felbontású képek készítését teszi lehetővé, előbbivel Full HD-ben lehet filmet rögzíteni.

Az Android 4.3 Jelly Bean operációs rendszerrel érkező Pop S9-be egy igencsak méretes, 3400 mAh kapacitású akkumulátort szereltek, nem véletlen, hogy a gyártó akár 23 óra beszélgetési időt ígér. Adatkommunikációs téren sem rossz a kütyü, WiFi, Bluetooth 4.0, A-GPS (GLONASS), NFC fért a repertoárba. A 4G/LTE támogatással ellátott Pop S9 hamarosan a hazai szolgáltatók kínálatában is elérhetővé válik, méghozzá kártyás csomagban meglehetősen kedvező, 45-50 ezer forint körüli áron.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés