Hirdetés

Huawei Experience: Rangos díjjal hangolódik a P60 Pro az európai bemutatóra

A május 9-ei premier előtt a Huawei kameratelefonja bezsebelte a TIPA World Awards rangos elismerését.

A Huawei P széria és a mobilfotózás műfaja kéz a kézben fejlődik hosszú évek óta, gondoljunk csak a P20 Próra, amely öt éve méretes, 40 megapixeles főkamerát pakolt a hátlapra, a pixel binning és efféle szakszavakat a felhasználókkal megismertetve. Odakerült ráadásul egy 3x-os optikai zoomegység, amikor ilyesmit a mobilvilág még nem nagyon kínált, plusz egy 20 megapixeles monokróm kamera a művészi képekért.

A vízálló Huawei P20 Pro a kameraállványnak is jól állt
A vízálló Huawei P20 Prónak a kameraállvány is jól állt [+]

A P30 Pro a főkamerát megtartotta, a teleobjektívet 5x-ös nagyításra növelte periszkópos kivitelben, 20 megapixeles ultraszéles moduljával pedig kipipálta a három klasszikus látószöget, és még egy 3D ToF kamera is odafért. A P40 Pro tovább növelte a főegység szenzorméretét és felbontását 50 megapixelre, a zoomkamera 12 megapixelre fejlődött, az ultraszéles pedig 40 megapixelre, pixel binning képpont-egyesítéssel.


Remek zoomkamera emelte a Huawei P40 Pro teleobjektíves képalkotási színvonalát [+]

A P50 Pro főkamerája maradt 50 megapixelen, az ultraszéles 13 megapixelesre váltott, bejött a képbe egy 40 megapixeles monokróm egység, de az igazi érdekességet a 64 megapixeles, 3,5x-ös zoomkamera jelentette, az ugyanis 16 megapixelre binnelve ekkora és 7x-es nagyítás esetében is veszteségmentes, minőségi zoomfotókat hozott. A folytatás márciusban érkezett Kínába és május 9-én landol a bajor fővárosban, hogy megkezdje európai turnéját, és mindezt frissen bezsebelt elismeréssel teheti: elhódította a 2023-as TIPA World Awards legjobb fotós okostelefonjának járó díját.

A P60 Pro különleges hátlapi textúrával és díjnyertes kameraszettel készül a müncheni bemutatóra
A Huawei P60 Pro különleges hátlapi textúrával és díjnyertes kameraszettel készül a müncheni bemutatóra [+]

A TIPA World Awards a legrangosabb fotós és képalkotási díjak egyike a szakmában, a zsűrije a TIPA barcelonai közgyűlésén pedig 40 kategóriában szavazott meg díjakat nemzetközi újságírói részvétellel. Ami a legjobb fotós okostelefon kategória díjazottját illeti, az indoklás szerint „A Huawei P60 Pro sokoldalú társ azok számára, akik kiváló minőségű okostelefon-kamerát keresnek fotózásra és videózásra.” Bőven lesz alkalmunk a kamerás képességekről személyesen és részleteiben beszélni, úgyhogy jöjjön a TIPA összefoglalója:

A P60 Pro változatos társ minőségi fényképek és videofelvétele készítésére továbbfejlesztett Ultra Lighting XMAGE kamerarendszerével, amely 48 megapixeles, ultrafényes fő- és zoomkamerát, valamint 13 megapixeles ultraszéles egységet kínál. Az exkluzív zoomkamera kiemelkedően fényes, f/2,1-es rekeszértékű optikát kapott, hogy kevés fény mellett is minőségi felvételeket készítsen, míg a főkamera f/1,4 és f/4 között képes több lépésben szabályozni a blendenyílást, amit letudhat az automatika vagy a fotózásért rajongó felhasználó. Kiemeli a TIPA a pontos színkezelést, a remek részletességet és az éjjel is magas színvonalú képminőséget nagy dinamikaátfogással és ügyes igazodással a környezeti fényviszonyokhoz. A Huawei rengeteg részlettel készül a május 9-ei, müncheni bemutatóra, amiről mi is beszámolunk.

Azóta történt

  • Kezünkben a Huawei P60 Pro

    Münchenben tartott európai termékpremiert a Huawei, a P60-as szériából csak a Pro modell érkezik felénk, saját kézből mutatjuk.

Előzmények