Kezünkben a Huawei P60 Pro

Münchenben tartott európai termékpremiert a Huawei, a P60-as szériából csak a Pro modell érkezik felénk, saját kézből mutatjuk.

Másfél hónappal a kínai termékpremier után a Huawei Európában is bemutatta a fotózásra optimalizált P60-as telefoncsaládot, mifelénk Magyarországon viszont csak Pro modell lesz elérhető és már hivatalos magyar árat is tudunk: 479 990 forintért jön a P60 Pro 8/256 GB-os kiszerelésben.

Hirdetés

A hardverelemek és a dizájn terén nincs változás a kínai modellekhez képest, a készülékház 161 x 74,5 x 8,3 milliméter és 200 gramm, az előlapot Kunlun védőüveg és fólia védi, a hátlapot pedig homokfúvott matt üveg. A készülékből van fekete és fehér változat is, a feketén enyhén visszacsillan a fény, a fehér pedig rokokó idézte mintázatot kapott, ez telefononként eltérő.


[+]

A kijelző mind a négy oldalon ívelt, ránézésre nincs változás a P50 Pro óta, a felbontás (1220 x 2700 pixel) is azonos, az optikai ujjlenyomat-leolvasó is ugyanott van és a frissítés is 120 Hz-es. Személyes vélemény, de az ujjlenyomat leolvasó kicsit alacsonyra került, így hiába ül stabilan a telefon az ember kezében, kicsit tornázni kell a feloldásához. Ha ezt kihagynánk, a kijelző tetején középre lyukadó 14 megapixeles előlapi kamera képes arcfelismeréssel is feloldani.


[+]

HarmonyOS telefonon idén sincs, marad az Android alapú EMUI felhasználói felület, rajta természetesen ott az App Gallery, nincsenek viszont Google szolgáltatások. A telefont a 4G modemmel szerelt Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 hajtja, az akku 4815 mAh és a Type-C csatlakozós vezetékes töltés mellett van vezeték nélküli töltés és visszatöltés is. Vezeték nélküli kapcsolatok terén ugyanakkor van egy különbség a kínai modellekhez képest, mert az európai modellekkel nincs műholdas kommunikációra lehetőség. Mármint navigálni lehet a telefonnal, de a kétirányú BeiDou Message 3-as protokoll használó műholdas üzenetküldés nem opció.


[+]

A hátlapon három kamera, melyek elrendezését a klasszikus kamerák ihlették. A kameratrióban két 48 megapixeles RYYB szenzor és egy 13 megapixeles RYYB szenzor található, utóbbi az ultraszéles, előbbi kettő pedig a főkamera és a 3,5x nagyítást lehetővé tevő teleobjektív. Mindkettő tartalmaz egyedi hardveres megoldást, a főkamera előtt f/1,4 és f/4 között állítható fizikailag mozgó rekesz található, a 90 mm ekvivalens teleobjektív pedig háromtengelyes optikai képstabilizálást és telemakró módhoz mozgatható lencsecsoportot kapott. Van természetesen több elemes képfeldolgozás, esti mód, panoráma, videóban viszont nincs 8K-s felbontás, de a 4K-t az előlapi és hátlapi kamerák is tudják. Fotózásban ez most a legjobb telefon a DxoMark szerint.


[+]

Ránézésre és fogásra is remek a P60 Pro, a hardverre abszolút igaz a csúcskategóriás és prémium jelző, a szoftvert viszont továbbra is azok a korlátozások sújtják, melyek a korábbi modelleket is, s ugyanígy ez az egyetlen csúcstelefon, mely nem kapcsolódhat 5G hálózatokra. Cserébe viszont ott van a Wi-Fi 6, a Bluetooth 5.2 LDAC és LHDC támogatással, a 3.1-es Type-C csatlakozó Display Port 1.2-vel, amin keresztül asztali nézetbe váltva is használható az EMUI.

Hamarosan érkezik tesztünk is, a telefon pedig Magyarországon május 25-től lesz elérhető. A kapott információk szerint elsőként a Vodafone-nál kezd a telefon, később több szolgáltatónál és a kártyafüggetlen piacon is elérhető lesz a készülék.

Előzmények

Hirdetés