Hirdetés

Huawei Experience: Fókuszban a kamerakörök

Nemsokára bővül a Huawei csúcskínálata – kamerafotós múlt ígér emlékezetes jövőt.

Hosszú idő után hamarosan frissíti zászlóshajó kínálatát a Huawei, és olvasóink megpróbálhatják a közösségi felületeken közölt képről azonosítani azt a készüléket – avagy, ki tudja, készülékeket – amely, vagy amelyek főszerepben lehetnek. Egy dolog bizonyos: ha mobilfotózásról van szó, a Huawei telefonjai sikerben gazdag múltra építkeznek, nem egyszer személyesen kitaposva a kameratelefonos ösvényt az egész piac számára.

Dupla optika és Leica felirat a Huawei P9 hátlapján
Dupla optika és Leica felirat a Huawei P9 hátlapján [+]

Mai szemmel megmosolyogtató, hogy anno meglepődve fedeztünk fel egy helyett két kameralencsét a P9 hátlapján: a főegység mellé ellátogatott ugyanis egy monokróm szenzor, a fekete-fehér mód mellett részletekkel megsegítve a színes képeket. De felbukkant a Leica felirat is errefelé, a fotós legenda és a Huawei összefogása pedig évről-évre egyre jobb kameraminőséget hozott.

A Huawei P20 Pro fotós állványon
A Huawei P20 Pro gimbalon [+]

A legnagyobbat talán a P20 Pro ugrotta, hatalmas méretű, 40 megapixel felbontású főkamerával, és a monokróm extra szenzor mellé bejött a képbe még egy segéd: a 8 megapixeles, 3x-os optikai zoomegység, megnyitva az eltérő fókusztávolságok és látószögek előtt a kaput. A Mate 20 Próval aztán az ultraszéles kamera is meglett, hogy minden igényre legyen optika.

A P30 Pro periszkópos zoomkamerával újított
A P30 Pro periszkópos zoomkamerával újított [+]

A P30 Pro az utóbbit megtartotta, és a zoomkamerát gondolta újra: periszkópos rendszerével 5x-ös optikai nagyítást kínált, újfent feladva a leckét a konkurenciának, és ahogy a többi, ez a lencse sem vérzett el éjjeli körülmények között.


A P40 Pro hat évvel később [+]

Persze nem csak a hátoldalon sikerült a minőségen folyamatosan javítani: a P40 Pro az előlapon 3D arcazonosítást, a Mate 40 Pro pedig szokatlanul széles látószögű optikát kínált, hogy kisebb csoport beleférjen az efféle képekbe és videókba, akár 4K-ban, 60 fpsssel.


A Mate 40 Pro kamerái tárcsás elrendezésben [+]

Ahogy azt láthatjuk, a kamerafókusz sosem jelentett visszalépést szemrevaló dizájnban vagy kitűnő összeszerelésben, a Huawei pedig készen áll a nemzetközi piacokon a következő lépésre. Az alábbi kamerakörök alapján pedig nemcsak az új jövevényekre érkezhetnek eséllyel pontos tippek, a színvonalas fotós-videós minőség is előrevetíthető.


[+]

A fejlődés ugyanis sosem áll meg: lehet erősíteni például az optikai minőségen, reszelni a fúziós képfeldolgozáson és finomítani a színeken, elvégre a zsebből előrántva és kattintva a felhasználó a lehető legtermészetesebb, saját maga által látottakra reflektáló felvételekre vágyik – függetlenül a telefon formájától, funkciójától és hátlapi mintázatától. Hamarosan kiderül, pontosan mivel készül a Huawei, és még az is lehet, hogy mi is jelentkezünk egy komolyabb anyaggal.