Bemutatkoztak a Xiaomi 13 Ultra kamerafotói

A gyártó termékmenedzsere dicsekedett el a közelgő csúcsmobil képminőségével.

A tiszteletlen kivételeket leszámítva manapság nem kérdés egy csúcsmobil kitűnő összeszerelési minősége, hardveres csúcssebessége, kitartó üzemideje és 5G-vel fémjelzett adatkommunikációja, úgyhogy olvasóink jelentős részét leginkább a fotós-videós képességek érdeklik.

[+]

Sajnos a Xiaomi nem minden évben hozza Magyarországra Ultra utótagú mindenesét, így a Mi 11 Ultra után nem volt szerencsénk a 12S Ultrához, a 13 Ultra ugyanakkor jobb eséllyel bukkan majd fel errefelé, és képekkel bizonygatja a gyártó mobiltermékekért felelős menedzsere, hogy érdemes várni rá.


[+]

Cici Lao Wei volt ráadásul annyira kedves, hogy a képeket EXIF információval és persze Leica és Xiaomi vízjellel közölte, így sok minden kiderül a kamerák paramétereiről. A főegység például 23 mm-es és f/1,9-es apertúrájú lencsét pakol a szinte biztosan 1" jellegű óriásszenzor elé, elvégre 12S Ultra ugyanígy tett, és természetesen optikai képstabilizálást is biztosított lesz.

[+]

Az ultraszéles kamera egyelőre nem tette tiszteletét a Weibón, ám aligha lesz rosszabb, mint a 12S 1/2"-es, 48 megapixeles, 13 mm-es egysége, 128 fokos látószöggel és szupermakró képességekkel. Ehelyett, úgy tűnik, belép a képbe egy második zoomkamera, egyes példák ugyanis 75 mm-es fókusztávolsággal és f/1,8-as blendével készültek, amely a főkamera viszonylatában 3,26x-os nagyítást jelent.


[+]

Nem hiányozhat végül a 120 mm-es, periszkópos teleobjektív sem, amely az 5x-ös (egész pontosan az 5,2x-es) nagyítást átveszi a 12S Ultrától, ám jóval nagyobb fényerejű, f/3-as optikát használ, amiből az éjjeli felvételek is profitálhatnak. Plusz az elődnél a 48 megapixeles szenzor is megvolt quad-Bayer szűrővel és 4:1-es pixel binninggel, szóval a többelemes feldolgozás is hozhatja a csúcsszínvonalat.


[+]

Ez mind szép és jó, ahogy a Leica filterei is hozzáadhatnak a remek fotókhoz, ám van a Xiaominak egy komoly tartozása, amit ideje törleszteni: a 1080p 30 fps paraméterű előlapi felvételi limitet 4K 60 fpsre kellene növelni, profi mozgáskiegyensúlyozással, elvágra nem csak a hátlapi tudás a fontos.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés