Bemutatkozott a Xiaomi 12S Ultra

Az 1 hüvelykes szenzor elé a Leica már besegített az optika tervezésébe is.

Hirdetés

Július 4-én Kínában sajtótájékoztatót tartott a Xiaomi, melyen bemutatta a 12S, a 12S Pro és a 12S Ultra készülékeket. Az új csúcsmodellek közül az Ultra a legrégebb óta várt, ez a Xiaomi első készüléke, mely a Leicával közös kamerás együttműködés keretein belül lett megtervezve. A hátlapot javarészt elfoglalja a kamerakör, melyben a kiegészítő kamerákat a Mi 11 Ultrából már ismerjük: a félhüvelykes Sony IMX586 szenzorok vannak a 48 megapixeles ultraszéles és a periszkópos kamera előtt is, előbbi 13 mm-es gyújtótávval használható makrófotózásra, utóbbi pedig kapott OIS-t. A főkamera teljesen új.

A Xiaomi 12S Ultra specifikációi.
A Xiaomi 12S Ultra specifikációi. [+]

Az 50,3 MP felbontású, 23 milliméteres gyújtótávnak megfelelő széles látószögű főkamera mögött a Sony 1 hüvelykes IMX989 képszenzori dolgozik, 3,2 mikronos effektív pixelmérettel 4:1-es összevonás után 12,5 megapixeles felbontásban az alapértelmezett mód szerint. A Leica a szoftveres feldolgozó oldal mellett az optikát alkotó lencsék tervezésében is részt vett, így állítólag a becsillanások, kromatikus aberráció és az elmosódás is kevésbé problémás. A hátsó kameramodul megkapta a Leica Summicron címkét is, a lencsék ugyanis infravörös fényszűrő és olefin kopolimer bevonatot is kaptak. A szoftveres oldalon két stílus között lehet választani, az egyiket a Leica természetesnek, a másikat élénknek nevezi, mellettük pedig négy dedikált filter is választható. A fotókat a telefon JPEG, 8 bites HEIF, valamint 10 bites DNG RAW formátumokban képes elmenteni.


[+]

Videós oldalon a 12S Ultra az első Android telefon, mely támogatja a Dolby Vision HDR-t. A 10 bites h.265 felvételek 4K-ban és FHD-ban is HLG-ben rögzülnek Rec.2020-as színtérben. A főkamera is kapott optikai stabilizálást, videózni pedig 60 fps sebességig lehet akár 4K-ban is.

Ez nem is kamerasziget, hanem kamerakontinens!
Ez nem is kamerasziget, hanem kamerakontinens! [+]

Az előlapot egy 6,73 hüvelyk átlójú E5-ös Super AMOLED panel foglalja el, a felbontás 1440 x 3200 pixel, a képpontsűrűség 522 ppi, az LTPO 2.0 technológiát használva a frissítés pedig 1 és 120 Hz között változik dinamikusan. A kijelző védelmét Gorilla Glass Victus látja el, a pontszerű maximális fényerő 1500 nitre rúg. A készülékben a Snapdragon 8+ Gen 1 dolgozik, mellé 8 vagy 12 GB operatív memóriát választhat a vásárló. Tárhelyből 256 vagy 512 GB UFS 3.1 opció, a rendszerchipet pedig egy új hűtőrendszer tartja kordában. Az akkumulátor 4860 milliamperórás, vezetéken keresztül 67 wattal, vezeték nélkül 50 wattal lehet tölteni, töltést leadni 10 wattal tud a telefon hátlapja. A Xiaomi két új lapkát is bemutat a mobilban, a Surge P1 a töltésvezérlésért és az akkumulátor megfelelő hőmérsékletéért felel, a Surge G1 pedig az akkumulátor használatát figyeli, a jobb hosszú távú használat érdekében.


[+]

Szoftveresen MIUI 13-mal érkezik a mobil, a rendszer Android 12 alapokon nyugszik. Akárcsak a Mi 11 Ultra, az új készülék is a Harman Kardon nevével fémjelzett sztereó hangszórókat kínál, és támogatja a Dolby Atmost. A mobil 225 grammot nyom, a ház pedig IP68-as védettségnek megfelel. A hátlap fekete üveg vagy sötétzöld vegán bőr lehet, a kameragyűrűt pedig 23 karátos aranybevonattal ellátott alumíniumból készítik.

A fekete és a zöld szín.
A fekete és a zöld szín. [+]

A kínai árazás 5999 jüanról indul (8/256 GB), ez forintban 344 ezernek felel meg. (A nemzetközi megjelenésről egyelőre nincs információ, vélhetően Kínán kívül csak az Ultrát fogja árusítani a Xiaomi, a 12S és 12S Pro marad a hazai piacon, de egyelőre ezt sem erősítette meg a cég.) Frissítés: A Xiaomi azt nyilatkozta, a 12S-széria exkluzív lesz Kínában, nem kerülnek nemzetközi forgalomba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés