Honor blog: Bemutatkozott a V20

Menetrendszerűen mutatkozott be Pekingben a Honor View 20, ami az Európában V20 néven várható csúcsmobil kínai változata. A kijelző-evolúció kapcsán már írtunk arról, hogy ez a cég első kameralyukas készüléke, az ott publikált szavazáson pedig olvasóink negyede jelezte, hogy ezt tartja a legkevésbé zavaró megoldásnak, ha nagy káva vagy bármilyen notch közül lehet választani. 6,4 hüvelykes, normál IPS panelről beszélünk egyébként Full HD+ (1080 x 2310 pixel) felbontással, ennyi információból már azt is tudhatjuk, hogy nincs kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó, a hátlapra tettek egy hagyományos szenzort.


[+]

A kerek bevágás egy 25 megapixeles szelfikamerát takar, az Android Pie rendszerre épülő EMUI szoftveres környezet pedig magától értetődően igazodik a különös helyen lévő lyukhoz. Annyi káva azért maradt, hogy egy vékony, de hagyományos technológiájú beszédhangszóró elférjen. Odabent, nem igazán meglepő módon egy 7 nanométeres HiSilicon Kirin 980 végzi a dolgát 6 vagy 8 GB RAM-mal, illetve 128 vagy 256 GB-os belső tárolóval, microSD befogadási képességgel. A GPU Turbo 2.0 természetesen gyári extrának számít.


[+]

Nem kevesebb, mint 48 megapixeles a hátlapi kamera szenzorja, a Sony IMX586 fizikai mérete is nagyobb az átlagosnál, 1/2 colos mérettel éri el a 0,8 mikronos szenzorpixelt. Az éjszakai mód várhatóan kiemelkedő lesz, 12 megapixeles HDR-ekkel. 3D testszkennelésre is képes a hátlapi rendszer segédje (ToF 3D stereo), a szoftverhátteret AI Visionnek hívja a Honor. Az előlapi arcfelismerés csak 2D-s.


[+]

Kétfrekvenciás GPS-vevő és tripla, ac-s Wi-Fi antenna teszi érdekessé az adatkommunikációs felhozatalt, az 5.0-s Bluetooth-on, a 3.1-es USB szabványon működő Type-C csatlakozón és az OTG-képességeken igazán meg sem lepődhetünk. A Huawei desktop funkcióval lehet asztali nézetet elérni, csatlakoztatott monitorral, billentyűzettel és egérrel.


[+]

Az akkumulátor 4000 mAh kapacitású, 22,5W-os SuperCharge gyorstöltést támogat 4,5 volton és 5 amperen. Ennek segítségével 55%-os töltöttség érhető el 30 perc alatt, ha a teljesen lemerült telefont vesszük kiindulásnak.


[+]

Három színben lehet megvenni a telefont, a feketén kívül kék és piros hátlapokkal érhető el, további érdekessége a hátlap V-alakú fényvisszaverő felülete, ami a betekintési szögektől függő színekkel dobja fel a hátlapot. Kínában 120 és 165 000 forint közötti árak alakulnak, az értékesítés már holnap kezdődik. Európai árakról és premierről a január 22-ei, párizsi sajtóeseményen derülnek ki információk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények