2019. március 21., csütörtök

Gyorskeresés

MWC 2019: További játékoptimalizálást hozott a Honor

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

Kezdetben a View 20-akon válik elérhetővé az a drivercsomag, amivel további fps-eket kapunk alacsonyabb jitter-értékek mellett.

Hirdetés

Igencsak humoros lett volna, ha a kínai, amerikai és párizsi bemutatók után Barcelonában még egyszer bemutatja a Honor a View 20-at, így hagyományos értelemben vett sajtótájékoztatót nem tartottak, és a kiállítóterük is csak a Huawei standjának egy szegletére korlátozódott, mindenesetre ők sem hagyták ki, hogy bejelentsenek valamit. A cég játékfejlesztőkkel együttműködve talált még lehetőséget a Kirin 980-as SoC-ben, és mivel ez a driverfrissítés várhatóan nem fog leszivárogni a gyengébb hardverű készülékekre, GPU Turbo 3.0 helyett Gaming+-nak nevezték el, és várhatóan a következő biztonsági frissítéssel együtt fogják elérhetővé tenni a tulajdonosok számára.


[+]

Alapvetően a feladatütemezéssel, továbbá az ismétlődő utasítások tárolásával és többletrajzolás minimalizálásával éri el az igen markáns, akár 20%-kal jobb hatékonyságot a rendszer, és bár ennek jelentős részét szoftverfüggetlennek írja le a cég, valójában azért megemlítették, hogy ekkora előrelépést csak a GPU Turbo-kompatibilis játékokkal tudtak elérni, amelyek listája jelenleg a következő: Fortnite, PUBG, Arena of Valor, Rules of Survival, Mobile Legends: Bang Bang, Vainglory és Asphalt 9: Legend. Emellett a GPU gördülékenyen működik együtt az AI frekvenciamodulációs ütemezéssel, amely megjósolja a várható terhelést a képkockasebesség monitorozásával, illetve a képminőség és az érintőképernyő beviteli adatainak valós idejű figyelembevételével, majd azonosítja és javítja a teljesítményre ható szűk keresztmetszeteket. Tehát várhatóan nem lesz elképzelhetetlen, hogy ha egy játék egy ponton először és másodszor megakad, harmadszorra már nem fog. Kíváncsian várjuk az eredményét!


[+]

 

A Gaming+ állítólag növeli az általános rendszersebességet is, és bár a Vulkan API korábban is támogatott volt a mobillal, mostantól a Fortnite is használni fogja az ebből eredő lehetőségeket, nem utolsó sorban pedig a Samsung Galaxy Note 9-nél és a OnePlus 6T-nél is jobb átlag fps, illetve jitter-értékekkel tud dolgozni. A Honor View 20 egyébként mostanra egy 1,5 milliós példányszámban értékesített mobil, ami az aránylag borsos árához és rétegmodellségéhez képest mindenképpen egy remek érték.

MWC 2019 utazásunkat a SEAT támogatta.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.