Hivatalos előzetesen a Mi Mix 2

Hirdetés

Az már teljesen biztos, hogy a közel kávamentes, de legalábbis extrém keskeny kijelzőkerettel tavaly bemutatott koncepciókészülék modellfrissítése szeptember 11-én kerül leleplezésre. Pontosan egy nappal előzve meg a szintén fokozott érdeklődésre számító Apple iPhone 8-at. A Xiaomi Mi Mix minden apróbb kiforratlansága ellenére valóban új koncepciót vezetett be a készülékgyártásban, többek között olyan technológiák integrálását, amelyek még mindig egyedinek számítanak, gondolunk itt például a beszédmikrofonra Nem úgy, mint az alternatív képarány, ami azonnal meghatározó trend lett, viszont széleskörű alkalmazását ezek szerint konkrétan a Mi Mix tette lehetővé.

További képek a galériában!
További képek a galériában! [+]

A Xiaomi vezérigazgatója kulisszatitkokat is megosztott, többek között arról, hogy a Mi Mix 17:9-es képátlója közel fél éves egyeztetés eredménye a Google-lel. Az Android alapvetően a 16:9-es formátumot támogatja, az ettől eltérő képarányhoz és a lekerekített képsarkok alkalmazásához szükséges volt megteremteni a szoftveres kompatibilitást, amit végül implementáltak a rendszerbe. Nem vonjuk kétségbe, hogy ez a Xiaomi érdeme, így viszont el kell ismerni, hogy az LG és a Samsung számára lényegében a kínai gyártó által elért eredmény nyitotta meg az utat a szabadabb formatervezéshez.

A készülék egyébként feltehetően idén is aktuális csúcshardverrel kerül forgalom, ami jó eséllyel a Snapdragon 835-ös rendszerchipjét és tetemes méretű operatív memóriát jelenti. A képátló valószínűleg marad 6,4 hüvelyk, a formátum viszont változhat. A Mi Mix tervezőjének koncepcióvideója a hivatalos előzetes és promóciós plakátok alapján helytállónak bizonyult, a készülék sziluett alapján így kissé olyan, mint egy felső káva nélküli Samsung Galaxy Note8, hasonlóan enyhén ívelt előlapi élekkel.


[+]

Kivéve azokat a képeket, amelyek úgy ábrázolják a Mi Mix 2-t, hogy nem ábrázolják, utalva arra, hogy a kamerát elindítva kvázi láthatatlanná válik az eszköz. A csomagolás is megújul látszólag, Lei Jun a Mi 6 dupla hátlapi kamerarendszerével örökítette meg a már tömeggyártásban lévő készülék kereskedelmi forgalomba szánt dobozát, amit ismét az elegáns fekete és ezúttal arany részletek dominálnak. Valóban érdeklődve várjuk, hogy a második nekifutás mit hoz mondjuk ergonómiában és hangrendszerben az elődmodellhez képest.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés