Gyerekórát mutatott be a Garmin

Az óra megjelenése egészen komoly, de rengeteg gyerekekre szabott funkcióval rendelkezik.

A Garmin új, gyerekeknek szánt okosórája minden segítséget megad a szülőknek, hogy folyamatosan kapcsolatban maradjanak a kicsikkel, a gyerekeket pedig ügyesen ösztönzi aktívabb életvitelre és a feladatokra való hatékonyabb fókuszálásban. Ehhez abszolút jól jön az 5ATM nyomástűrés és a szálerősített polimer ház, ami strapabíróvá teszi az úszásra is bevethető órát.

Hirdetés

[+]

A Garmin Bounce 1,35 hüvelykes, színes, 240 x240 pixel felbontású LCD panelt kínál automatikus fényerőszabályozással, hanghívásokhoz rendelkezésre áll a mikrofon és a hangszóró, az LTE kapcsolat pedig lehetővé teszi a mobiltelefon mellőzését, mivel az eszköz tökéletesen alkalmas a kétirányú, akár hang alapú kommunikációra, természetesen kizárólag a szülők által ellenőrzött és engedélyezett kontaktokkal.

A valós idejű helymeghatározás a GPS és a Galileo adatai alapján történik, adott a WiFi kapcsolat mint opció, illetve ANT+ kiegészítőkkel is párosíthatjuk az eszközt. Az appban lehetőségünk van beállítani biztonságos zónákat, ezek elhagyásakor értesítést kapunk, illetve kijelölhetünk chekpointokat a kicsik számára, ahol az óra emlékezteti őket, hogy jelezzék, rendben megérkeztek.


[+]

Az óra támogatja a futás, biciklizés és úszás követését, regisztrálja az aktív időszakokat, számolja a megtett lépéseket és érzékeli és rögzíti az alvással töltött időt, miközben aktiválja a ne zavarjanak üzemmódot. A szenzoros felszereltség kimerül a giroszenzorban és a gyorsulásmérőben, így az alváskövetés mozgás alapján történik. Az akkumulátor méretéről nincsenek információk, de az óra átlgosan két napot bír egy töltéssel.


[+]

A legtöbb funkció gamifikált, a fitneszkártyák használata, a feladatok elvégzése vagy az aktivitási célok elérése mind jutalommal járnak, a gyűjthető tartalmak mellett játékok és kvízek is elérhetővé válnak, az egyes feladatok virtuális értékét pedig a szülők határozhatják meg. A Garmin Bounce az Egyesült Államokban mutatkozott be és 149 dolláros áron választható, ami jelenleg körülbelül 60 ezer forintot jelent.

Előzmények

Hirdetés