A Nova Y70 Plusszal bővült a Huawei középkategóriás kínálata

Nagy kijelző és hatalmas akkumulátor jellemzi a készüléket.

Hirdetés

Új középkategóriás telefon van érkezőben a Huaweitől, a Nova Y70 Plus május első napján lesz elérhető, első körben Kínában és Dél-Afrikában, arról egyelőre nincs hír, hogy Európában kapható lesz-e a telefon. A készülék 6,75 hüvelyk átmérőjű és FHD+ felbontású LCD kijelzőt kínál, ami 60 Hz-en frissül, a szelfikamera pedig egy U alakú notchban foglal helyet a tetején belógva. A lencse mögötti szenzor 8 megapixeles. A hátlapra már három kamera került, ebből a széles látószöget kínáló főszenzor 48 megapixeles (f/1,8), az ultraszéles 5 megapixeles (f/2,2) 120 fokos látótérrel, végül pedig egy 2 megapixeles (f/2,4) mélységérzékelő zárja a sort, mellettük egy LED villanóval. Fotózni lehet a 48 megapixeles felbontásban, a videózás maximuma 1080p és 30 képkocka másodpercenként.

A három hátlapi kamera.
A három hátlapi kamera. (forrás: Huawei) [+]

A telefonban 64 vagy 128 GB beépített tárhely elérhető, ez microSD kártyával kitolható 512 GB-tal. A rendszermemória 4 GB, a készüléket működtető rendszerchip pedig a MediaTek MT6765 Helio P35. A 12 nanométeren készülő lapka nyolc processzormaggal (négy 2,35 GHz-es Cortex-A53 és négy 1,8 GHz-es Cortex-A53), valamint egy PowerVR GE8320 GPU-val dolgozik.

Hat dolog, amiért a Huawei szerint érdemes megvásárolni az új készüléket.
Hat dolog, amiért a Huawei szerint érdemes megvásárolni az új készüléket. (forrás: Huawei) [+]

A telefon 165,26 x 76,02 x 9,2 milliméteres, műanyagból készülő, 185 grammot nyomó házában egy 6000 milliamperórás akkumulátortelep kapott helyet, amit az USB Type-C 2.0 csatlakozón keresztül 22,5 wattal lehet tölteni. A vezeték nélküli töltés nem opció, a teljes töltés nagyjából két órát vesz igénybe. A Huawei szerint tíz percnyi töltéssel 3 órányi videó lejátszásra elegendő energiát vesz fel a telefon. A Type-C mellett a mobilon alul helyet kapott egy 3,5 milliméteres fülhallgató jack is. Az ujjlenyomat-leolvasó szenzor a jobb oldalra, a bekapcsoló gombba integrálva csücsül.

Nova Y70 Plus minden oldalról.Nova Y70 Plus minden oldalról.Nova Y70 Plus minden oldalról.Nova Y70 Plus minden oldalról.Nova Y70 Plus minden oldalról. Nova Y70 Plus minden oldalról. (forrás: Huawei) [+]

A telefonon az EMUI 12 fut, a Google szolgáltatásait a HMS és az AppGallery helyettesíti. A telefon kékben, fehérben és feketében lesz elérhető, az árazás dél-afrikai előrendelési adatlap alapján a 4/128 GB-os kiszerelésért 122 ezer forintnak megfelelő helyi valutában állapodik meg, amiért két év garancia, egy év ingyenes kijelzőcsere és egy ajándék hátizsák, illetve egy ajándék Bluetooth hangszóró is jár a telefont május 6-ig megvásárlóknak.

Az elérhető színek.
Az elérhető színek. (forrás: Huawei) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés