Hardveres adatok szivárogtak ki a Nexus 8-ról

A pletykák és kiszivárgott információk alapján sokan tudni vélik, hogy a következő Nexus tablet QHD felbontású, 8,9 hüvelykes kijelzővel fog érkezni, méghozzá a HTC műhelyéből, és az Android L főverziót fogja futtatni. A T1, Flounder vagy Volantis becenévre hallgató készülék a remények szerint az Android 64 bites verziójával érkezik majd, és fém házat fog kapni.

Egy Nexus 8 koncepció
Egy Nexus 8 koncepció (forrás: BGR)

A fenti információcsokor az elmúlt hónapok pletykáinak termése, az UpLeaks twitteres csatorna most azonban minden eddigieknél konkrétabb hardveres információkat osztott meg a nagyérdeművel, állításuk szerint azokat a T1 szoftveréből kiolvasva. A Nexus 8 64-bites Tegra chipsettel, 4 gigabájt Elpida márkájú RAM-mal, NFC chippel, 8 megapixeles hátlapi és 1,6 megapixeles előlapi kamerával érkezhet. A hátlapi szenzor a Sony IMX219 lehet. A SIM-kártyás változat Qualcomm MDM9x25-ös modemet kaphat, amely támogatja a 4G hálózatokat is. Persze a fenti információk valóságtartalma csak a készülék bejelentése után fog kiderülni, mindenesetre sokak szívét megdobogtathatja az igen ütősnek ígérkező specifikáció.

Azóta történt

  • Nexus 9 – 64 bites processzorral

    A legfrissebb információk szerint 2,5 GHz-ig skálázható Nvidia Tegra K1 processzorral érkezik a Google 8,9 hüvelykes referencia táblagépe.

  • Ilyen lesz a Nexus 6?

    Újabb képeken is látható a Motorola „Shamu” belső néven készített Android referenciamodellje.

  • Ilyen lehet a Nexus 9

    Kémfotóhoz illően rossz minőségű képen látható egy HTC tablet, amelynek a Nexus logója árulkodik arról, hogy esetleg a közelgő Nexus 9 lehet.

Előzmények

Hirdetés