Nexus 9 – 64 bites processzorral

A TK Tech News meg nem nevezett informátora szerint a Google Nexus 9 néven emlegetett referencia táblagépe 2,5 GHz-ig skálázható Tegra K1 processzor köré épül, melyet egy CPU-Z képernyőfotó megosztásával is alátámasztott. Az adatlap tanúsága szerint a 64 bites processzor mindkét magja 450 MHz és 2,5 GHz között skálázható, ám alacsony terhelés esetén az egyik akár deaktiválásra is kerülhet. A lapka használatát már korábbi hírforrások is megerősítették, így a legújabb beszámoló inkább csak megerősítésnek tűnik. Az Nvidia állítása szerint a Tegra K1 energia-hatékonysága másfélszererese a legközelebbi riválisának, annak ellenére, hogy a bivalyerős Denver feldolgozóegységek mellé 192 magos Kepler architektúrájú grafikus gyorsító is párosul.

A Nexus 9 várhatóan nem csak számítási teljesítmény terén teszi igen magasra a mércét, hiszen az előzetes információk szerint hüvelykenként 281 pixelt tartalmazó 2048 × 1440 képpontos megjelenítővel, 8 megapixeles kamerával és 64 bites architektúrára optimizált Android L operációs rendszerrel érkezik majd. A Google legújabb táblagépének ára egyelőre nem ismert, de minden valószínűség szerint a jelenlegi 7 és 10 hüvelykes megoldások között foglal majd helyet, vagyis valahol 229 és 399 euró között startolhat.

Azóta történt

  • Lebuktatta a Nexus 9-et az NVIDIA

    Nem először bukkan fel hivatalos forráson egy bejelentés előtt álló készülék, most a Tegra K1-es HTC Nexus 9 került az NVIDIA adatbázisában megnevezésre.

  • Kiszivárgott a Nexus 9 premierjének dátuma

    Friss információk szerint kevesebb, mint egy hónap van hátra a HTC által gyártott és az NVIDIA SoC-je által meghajtott új Google táblagép bejelentésééig.

Előzmények

Hirdetés