Ilyen lesz a Nexus 6?

Hirdetés

Az előzetes várakozások szerint a Google októberben mutatja be az Android L referencia-mobilját, mely az egyelőre még saját, de rövidesen a Lenovo égisze alatt működő Motorola Mobility műhelyében készül. A „Shamu” kódnéven fejlesztett óriás az elmúlt hetek során több alkalommal is hallatott magáról, most pedig az elő- és hátlap állítólagos tervei is napvilágra kerültek. A Nexus felirat hiánya a forrás szerint az egyelőre befejezetlen dizájnra utal, de az idő szűke miatt komoly változtatásokra már aligha lehet számítani. A keskeny oldalsó peremmel rendelkező szimmetrikus előlap és az összetéveszthetetlen kialakítású hátlap egyértelműen a Moto X idei kiadását idézi, vagyis a Motorola mérnökei az egyedi dizájn helyett sokkal inkább a műszaki paraméterek felturbózásával töltötték idejüket.

Az eddigi információk szerint a Nexus 6 – az elődeihez hasonlóan – az elérhető legerősebb komponensekből építkezik, így a motorháztető alatt minden bizonnyal egy Qualcomm Snapdragon 805 processzor teljesít majd szolgálatot 3 GB operatív memória, 32 GB tovább nem bővíthető belső tárhely és 3200 mAh kapacitású akkumulátor társaságában. Az előlap jelentős részét az 5,92 hüvelykes QHD, azaz 1440 × 2560 képpontos kijelző foglalja el, mely felett 2 megapixeles előlapi kamera kapott helyett, míg a 13 megapixeles hátoldali modul a kor igényeinek megfelelően 4K videók rögzítésére is alkalmas lesz. A Nexus 6 várható áráról egyelőre nincs információ, de a novemberi premier szinte biztosra vehető.

Azóta történt

  • Élő fotón is lebukhatott a Nexus 6

    Vélhetőleg a Nexus 6, vagyis a Motorola Shamu látható egy kiszivárgott fotón, ahol a Google állítólagos phabletje az LG G3 mellett pózol a kamerának.

Előzmények

Hirdetés