Felbukkant a Nexus 8 az indiai vámon

Hirdetés

A Google 2012-ben leplezte le első olyan Nexus eszközt, ami nem telefon. A 7 hüvelykes Nexus 7 táblagép óta minden évben megjelenik legalább egy újabb darab a sorozatból, bár egyes hírek szerint az idei lehet az utolsó, bár más hírek pont ennek ellenkezőjéről szólnak. Ennek a Google új, Android One fantázianévvel illetett stratégiája lehet az egyik oka, amely százdolláros vagy annál olcsóbb termékek piacra dobását célozza meg, alávágva még a nexusos áraknak is. Ugyanakkor a Google Play Edition széria talán a jövőben Android Silver néven folytatja pályafutását, ebbe is beolvadhat a Nexus széria, de akár különálló termékvonalként is megmaradhat.

Google Nexus 8 érkezik

A Nexus 8 mindenesetre még a nyár folyamán megjelenhet, erre enged következtetni egy dokumentum a bangalore-i repülőtér vámszekciójából, amely a táblagép prototípusát papírozza le. A készülékről többet a dokumentumból nem lehet megtudni, azonban a pletykák szerint a készülék a HTC égisze alatt, sztereó előlapi hangszórókkal érkezhet, és ahogy a neve is sejteti, 7 helyett 8 hüvelykes megjelenítővel. Elképzelhető, hogy a készülék lesz az első darab, amely az Android új, 64 bites utasításkészletét is kihasználja, ami az Android L keretében érkezik néhány héten belül. Természetesen mindenki arra számít, hogy az új Nexus a korábbi gépekhez hasonlóan igen versenyképes áron kerül majd piacra, reméljük, hogy hozzánk is hamar megérkezik majd.

Azóta történt

Előzmények

  • Nexus 8 – 64 bites változatban is?

    Nvidia processzorral és nyolchüvelykes kijelzővel debütálhat a „Flounder” belső néven fejlesztett Google referencia internettáblája.

  • Google Nexus 7 (2013) - ránc: felvarrva

    Nehéz belekötni az új Nexus táblagépbe: a hét hüvelykes tablet Full HD felbontást, vezeték nélküli töltést, remek adatkommunikációs képességeket és korrekt hardvert kínál kedvező ár mellett.

Hirdetés