120 wattos gyorstöltést mutat be a Vivo

Az új technológiát a sanghaji Mobile World Congressen mutatják be jövő héten.

A töltési idő csökkentése és a hatékonyság növelése folyamatosan napirenden van, tekintve, hogy az eszközök egyre sokrétűbbek, komplexebbek és minden tekintetben erősebbek, ezt viszont ugye energiával kell ellátni. A formanyelv még mindig a vékony, légies készülékeket preferálja, noha alapvetően kérdéses, hogy a felhasználók valóban ezt szeretnék-e, akár rövidebb üzemidő árán is. Sanszos, hogy nem. A probléma viszont adott, ha már tölteni kell, akkor csináljuk a lehető leggyorsabban, ami még biztonságos.

Jelenleg a legfejlettebb technológia az Oppo féle 50 wattos Super VOOC, ami viszont csak adott méretű akkumulátorok esetében alkalmazható. A nagyobb telepekhez a VOOC 3.0 vethető be, ott a Huawei TÜV hitelestéssel rendelkező 40 wattos adaptere, a Samsung pedig elvileg a Note10-zel mutatja be az akár 100 wattos teljesítményre képes technológiáját, valószínűleg 50 wattos tényleges teljesítménnyel.

A Vivo viszont a sanghaji MWC-n már előben prezentálja a 120 wattos SuperFlash Charge rendszert, ami elvileg 5 perc alatt hoz egy 4000 mAh-s telepet 50%-os töltöttségre. Ez kétség kívül piszok gyors. A teljes feltöltés is mindössze 13 percet vesz igénybe, ami abszolút rekord lesz az iparágban. A SuperFlash Charge 120W-t egy már létező, de módosított 5G készülékkel demózzák jövő héten.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés