Google Térkép és Pay, visszatérő gomb a Fitbit Charge 6-ban

Tegnap bemutatta a Google a Fitbit Charge 6-os karkötőt. Sok nem változott, de lehet vele Google Wallet és GPay használatával fizetni, október közepén indul az értékesítés.

Megérkezett a Google Wallet a Fitbit Charge fitnesz karkötőbe! A tegnap bemutatott Fitbit Charge 6 a beépített Google szolgáltatások mellett pontosabb pulzusfigyelést ígér és támogatja új mozgásformák rögzítését.

A Fitbit Charge 6 három színben kerül piacra október 12-én
A Fitbit Charge 6 három színben kerül piacra október 12-én (forrás: Google) [+]

2021-ben került piacra a Charge 5-ös Fitbit, szeptember 28-án érkezett az utód a Google tulajdonában álló cégtől. A Charge 6-os kétszer annyi mozgásforma felismerésére és rögzítésére képes, mint elődje, pontosabb lett az egész napi pulzust követő szívritmus-szenzor és új funkcióként elérhető a Google Wallet és Pay fizetési rendszer is a karkötőn. Megérkezett emellett a Google Térkép is a Charge 6-ra, a karkötő képes kanyaronkénti navigációra. Emellett van némi YouTube Music integráció is a Charge 6-ban, de a beépített tárhelyre letölteni és a karkötőről zenét hallgatni nem lehet, ehhez szükség van a csatlakoztatott telefonra.

A beépített kijelző 1,04 hüvelykes AMOLED panel 36,8 x 23,11 x 11,17 mm-es házban, szilikon szíjjal. Az október 12-én 160 eurós áron és három színben (fekete, ezüst, arany) piacra kerülő karkötő a szívritmus mellett SpO2 mérésekre képes, adott a beépített GPS és van bőrhőmérséklet-mérő szenzor is benne. Sőt, képes EDA és EKG-mérésekre is a hardver, az EU-s engedélyekről és használatról egyelőre nincs infó.

[+]

Visszatér a gomb is a Charge 6-ra, a karkötő oldalán haptikus rezgésekkel operáló, tényleges mozgást nem végző nyomógomb található. Ennek köze lehet ahhoz is, hogy a karkötő 50 méter mélységig vízálló. A Charge 6 kompatibilis Peloton, Tonal, NordicTrack és Concept2 fitnesz gépekkel Bluetooth kapcsolaton. Kültéri edzések útvonalait GPS és GLONASS rendszereken keresztül rögzítheti a Charge 6-os, a részletes adatokat pedig okostelefonos szinkronizálás után lehet elérni, melyhez már szükséges egy Google-fiók.

Előzmények

Hirdetés