2023-tól Google-fiók kell a Fitbit eszközökhöz

Mindeközben a Google ígéri, hogy nem fogja a Fitbit eszközök által gyűjtött egészségügyi adatokat reklámcélokra felhasználni vagy eladni.

Véget ért a Fitbit akvizíciója a Google által, ennek első látható jele, hogy hivatalosan immáron Fitbit by Google néven fut a márka. A második látványosabb változás pedig jövőre jön, 2023-tól ugyanis az újonnan aktivált Fitbit okoseszközöket nem Fitbit felhasználói fiókkal, hanem egy Google-fiókkal kell majd aktiválni. Erről a Fitbit weboldalán tettek közzé információkat, ezek szerint akik jelenleg Fitbit-felhasználók, azok továbbra is használhatják a szolgáltatásokat és eszközöket, de egy éven belül az új hardverek és új szoftveres szolgáltatások használata is már megkívánja a Google-fiókos regisztrációt.


[+]

2023-tól a már létező Fitbit-fiókok adatait össze lehet kötni a Google-fiókkal, de aki ezt nem szeretné megtenni, az 2025-ig halogathatja a jelen állás szerint elkerülhetetlent. A hivatalos tájékoztatás szerint sokkal kényelmesebb és jobb felhasználói élményt nyújt majd a Google-fiókkal a Fitbit, aki pedig az egészségügyi adatai miatt aggódna, azt némileg megnyugtathatja, hogy a felvásárlás részeként a Google kötelezve lett arra, hogy a Fitbit adatbázisát nem használhatja a Google Ads-hoz, ehhez állítása szerint tartja is magát a cég.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés