Galaxy S8 – sztereó hangszóró: igen, jack kimenet: nem?

Záporoznak a Samsung jövő évi csúcskészülékének pletykái, amelyek a kijelzőtől kezdve a home gombon át a Harman-féle audioképességeikig sok mindent érintenek.

A SamMobile hozzájutott egy adag, Galaxy S8-at érintő friss, ropogós pletykához. Kezdjük a megjelenítővel! A várhatóan a jövő év első harmadában bemutatkozó csúcskészülék maradhat a QHD felbontásnál, a diamond pentile RG BG dupla szubpixel elrendezést viszont hagyományos RGB válthatja, ami némileg élesebb képet eredményezhet ugyanakkorra PPI mellett. A forrás szerint újfajta fénykibocsátó anyagra tér át a Samsung, amely alacsonyabb fogyasztást és hosszabb élettartamot ígér. A nagyobb szubpixelsűrűség igazán VR-tartalom fogyasztásakor tűnhet majd fel.

Formavilágban a Note7 szinte tökéletes volt, így nem baj, ha megörökli a komfortos íveit az S8
Formavilágban a Note7 szinte tökéletes volt, így nem baj, ha megörökli a komfortos íveit az S8 [+]

Maga az S8 a Note7 formájára hasonlíthat, csak nagyobb előlapi képernyőaránnyal, amit többek között a home gomb sávjának eltüntetése biztosíthat. A kezdőoldal gomb valamilyen módon a képernyőbe épülhet, akárcsak az optikai ujjlenyomat-olvasó. Ha már Note7, az S8 is áttérhet a reverzibilis USB-C szabványra, kevésbé jó hír viszont, hogy eltűnhet a tradicionális 3,5 milliméteres audiokimenet. Még ha efelé is tart a mobilvilág, sokan aggodalmukat fejezik ki az egyetlen, közös csatlakozóport anyagfáradása kapcsán, ha a töltő- az adat- és a füles kábel is mindig odakerül.

Van, aki így képzeli el a Galaxy S8-at
Van, aki így képzeli el a Galaxy S8-at (forrás: PhoneArena) [+]

A jack kimenet elhagyása nyilván lehetővé teszi a méreteken való minimális faragást, és ennek az egyik haszonélvezője a sztereó multimédiás hangrendszer lehet, amit újabb pletykák szerint a nemrég felvásárolt Harman biztosíthat. Mivel a február végi MWC és az akkorra várt bemutató még jócskán odébb van, ezeket a pletykákat is érdemes fenntartásokkal kezelni, mindenesetre a kémhírekből lassan összejön egy verseskötetnyi. Ha csak a fele igaz az eddig elhangzottaknak, akkor a Samsung komoly erőkkel térhet vissza őszi válsága után.

Azóta történt

  • Bluetooth 5.0-val érkezhet a Galaxy S8

    Az első olyan okostelefon lehet a Samsung Galaxy S8, amely a legújabb, alacsonyabb fogyasztást és nagyobb hatótávot ígérő Bluetooth 5.0 támogatást megkapja.

  • 8 GB RAM-mal érkezhet az S8

    Az első olyan mobil lehet a nagy dobásnak készülő Samsung Galaxy S8, amelybe 8 gigabájt RAM kerülhet a Samsung 10 nanométeren gyártott moduljaiból.

  • Már megint a tokok árulkodnak

    Két védőtok gyártó állítólagos Galaxy S8 burkolata is felbukkant, az egyiken a telefon renderképe is látható.

Előzmények

Hirdetés