Galaxy blog: Galaxy Beam előzetes

Bár a Samsung az igazi nagy durranást nem mutatta be az MWC-n, a barcelonai kiállításra is jutott azért néhány érdekes termék. A nézelődőket leginkább a Galaxy Beam névre hallgató készülék fogta meg, melynek különlegessége a beépített projektorban rejlik, mely 640 x 480 képpontos képet tud vetíteni. Egyébként a dél-koreai gyártónak nem ez az első projektoros próbálkozása, pár éve bemutattak egy hasonló képességekkel rendelkező telefont, ám az sajnos nem került piaci forgalomba.


[+]

A telefon igen furcsán néz ki a mai csúcsgépek mellett. A 14,9 milliméteres vastagság körülbelül másfélszer nagyobb az átlagos telefonoknál, az oldalt körbefutó sárga csík pedig rányomja a bélyeget a külsőre. Mindezek mellett a telefon egyáltalán nem csúnya, amely talán az előlapot körbeülelő króm sávnak köszönhető, a dél-koreai gyártó formatervezői jó munkát végeztek. A vastagság értelemszerűen a fent található pikoprojektornak köszönhető, amely 15 lumen fényerővel rendelkezik, így azért oda kell figyelni a megfelelően sötét fényviszonyokra. A vetített kép a körülményektől függően akár 50 hüvelykes képátlójú is lehet. A megnövelt vastagságban egyébként bizonyára közrejátszik a 2000 mAh kapacitású akkumulátor megléte is, amely papíron impozánsnak hangzik.


[+]

Az előlapon egy 4 hüvelykes képátlójú kapacitív érintő kijelző feszít, melynek felbontása 480 x 800 képpontos. A megjelenítő alatt a szokásos gombok kaptak helyet, a fizikai főképernyő gombot egy-egy kapacitív érintőbillentyű (beállítások és vissza) fogja közre. A hátlapon egy autofókuszos, 5 megapixeles kamera kapott helyet, melyet egy LED villanóval is megtámogattak, videót maximum 720p felbontásban tud venni. A készülék oldalán a szokásos elemek (3,5 milliméteres aljzat, microUSB-csatlakozó, hangerőszabályzó és bekapcsoló gomb) mellett egy dedikált vetítőgombot is találunk. Ide kerültek a microSD- és SIM-kártyák foglalatai is, mivel a készülék hátlapját nem lehet leszedni.

A számítási műveletekért egy kétmagos, magonként 1 GHz órajelű, ARMv7 architektúrájú processzor felel, mely mellett egy MALI-400 MP grafikus gyorsító és 768 MB RAM dolgozik. A telefon az Android rendszer 2.3.6-os verzióját futtatja, a gyári felhasználói felületet szokás szerint a TouchWiz nevű megoldásra cserélte a gyártó. Ez a grafikai megújulás mellett funkcionalitásbeli pluszt is jelent, egy rakás extra widgetet és alkalmazást kapunk előre telepítve. Első körben ennyit árulunk el a mobilról, a részletes bemutató pénteken jelenik meg, szerdán pedig (ha minden jól megy) a MobilarenaTV-ben is szerepel majd a mobil.

dr. Kind

Azóta történt

  • Frissítést kapott a Galaxy Beam

    A nyárra tervezett Android 4.0 Ice Cream Sandwich frissítés előtt egy kisebb kozmetikai csomagot kapott a Samsung projektoros mobilja.

Előzmények