Képen a Huawei P60

Lekerekített élekről, a P50 Próhoz hasonló hátlapról és középre rakott dupla előlapi kameráról árulkodik a Weibóra kikerült fotó.

Hirdetés

Még nincs piacon a Huawei Mate 50 sem mindenhol, Kínában már a P60-ról kerülnek fel fotók a közösségi médiába. Az okostelefon várhatóan 2023 márciusában debütál majd, ha a Huawei követi az eddigi években folytatott gyakorlatát. A fotón látható P60 nagyban hasonlít a P50-hez, melyből a Pro változatot mi is teszteltük, különbséget a lekerekített sarkok és a hátlapról hiányzó Leica felirat jelent csak, a két márka közti együttműködés ugyanis idén véget ért.

Ez lehet az első fotó a Huawei P60-ról.
Ez lehet az első fotó a Huawei P60-ról. [+]

A pletykák szerint a Mate 50 Pro változtatható apertúráját megkapja a P60 is a főkamerában, s a telefotó kamera felbontása is 64 MP-re nőhet. Az 5G továbbra is tiltólistás a Huawei számára, így a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-t használhatja a cég a telefonban, 4G-re korlátozva. Egyes pletykák arról szóltak, hogy visszatérhet a 14 nm-es HiSilicon Kirin 9100, ezt viszont egyelőre semmi nem erősítette meg. A fotó ugyanakkor láthatóvá teszi, hogy kettő előlapi kamera lesz a P60-on, melyek középen kapnak helyet egy hosszúkás kivágásban. A Huawei a P40-ben már csinált ilyet, csak akkor a bal szélre volt eltolva a kameralyuk, azt egyelőre nem tudni, hogy szoftveres extra és 3D-s arcfelismerés is jár-e majd a középen hagyott szenzorokkal, mint a Mate-szériában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés