Európában többe kerül majd a Motorola Razr

Az nem újdonság, hogy a dollárt 1:1 arányban értelmezzük át euróra, de a Razr még annál is többe fog kerülni.

A Motorla Razr nem teljesen alaptalanul váltott ki őszinte lelkesedést, még akkor sem, ha az 1500 dolláros árszinten egyáltalán nem Snapdragon 710-et, egy darab 16 megapixeles kamerát és mindössze 15 wattos gyorstöltést szeretnénk a specifikációban látni. Hogy a jack vagy az FM rádió hiányáról ne is beszéljünk. A koncepció viszont abszolút életképesnek tűnik, a működéssel pedig a 710-es szett és a 6 GB RAM mellett azért természetesen nem kell, hogy gond legyen.

A számok viszont makacs dolgok, főleg, ha kreatívan kezeljük őket. Elektronikai eszközök, videójátékok és ilyesmik esetében bevett gyakorlat a jelentős árfolyameltérés ellenére a dollárjelet egyszerűen átírni euróra és kész. Az 1500 dolláros Razr viszont 1680 dollárért érkezik először Svédországba, majd 1600 euró körül Hollandiába és az európai piacra. A 454 ezer forintos készülék máris inkább 563 ezer forintra jön ki, de 1600 euróval is jóval fél millió fölött marad.

Idő közben a GSM Arena az előrendelések kezdetének időpontját és a konkrét árat is felderítette. A brit EE szolgáltató kizárólagos forgalmazónak tűnik egyelőre Nagy Britanniában, árat egyelőre nem közöltek, de lehet regisztrálni, ha időben szeretnénk értesülni az elérhetőségről. Olaszországban december 4-én kezdődik az előrendelés 1600 eurós áron, a készülék tényleges kiszállítása viszont valószínűleg januárra tolódik. Svédországban, Németországban és Hollandiában elvileg január 24-én lesz elérhető a termék.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés