Ennyibe kerülnek a Pixelek az európai piacon

Hirdetés

A Pixel telefonokkal és a Made by Google termékcsaláddal a keresőjéről és szolgáltatásairól ismert Google hardveres babérokra tör, a Pixel 2 és a Pixel 2 XL pedig a tavaly indult mobilszériát tökéletesítgeti, forradalmi újítások helyett tovább csiszolva a kamerás képességeken és a formán, amihez sztereó hangszóró, oldalsó nyomásfunkciók és a nagyobbik modell esetében 18:9-es QHD+ kijelző jár.

Drágán nyit és nem fukarkodik a kávákkal a Pixel 2
Drágán nyit és nem fukarkodik a kávákkal a Pixel 2 [+]

Ennek pedig megkérik az árát: az 5 hüvelykes, meglehetősen sok kávát felvonultató, Full HD-s Pixel 2 800 eurón nyit Németországban (250 ezer forint), ezért a 4/64 GB-os kiszerelés jár, míg 4/128 GB-os RAM/tároló konfigurációért 910 eurót kell kicsengetni (284 ezer forint). A Pixel 2 szimplán fekete, egyértelműen fehér és meglehetősen kék színvariációkban érhető el, a nanoSIM foglalat mellett beépített eSIM-mel, amivel már a jövőre készül az OLED paneles ketyere.

Az új Pixelek az IP67-es minősítésnek megfelelnek, a termékoldal a vízlepergető szót használja
Az új Pixelek az IP67-es minősítésnek megfelelnek, a termékoldal a vízlepergető szót használja [+]

Ennél is szigorúbban néz vissza a Pixel 2 XL árcédulája: kisebbik kiszerelésben 940 eurón nyit (293 ezer forint), nagyobb RAM/tároló modullal pedig egészen 1050 euróig felkúszik a mutató (327 ezer forint), legyen szó a szimplán fekete vagy a fekete-fehér modellről. Kölcsönösen adott a Snapdragon 835-ös SoC, az IP67-es por- és víz elleni védelem (a termékoldal a vízlepergető szót használja), a mindig aktív kijelző, a Google Segéd a bétás Lens szolgáltatással, és persze az előlapi 8 és a hátlapi, remeknek ígérkező 12,2 megapixeles kamera optikai képstabilizátorral és MI-n alapuló portrémóddal.

Ilyen színben is elérhető a Google Home Mini
Ilyen színben is elérhető a Google Home Mini [+]

A Google Home két társat is kapott a Mini és a Max személyében. Németországban ezekből az előbbi, azaz a kisebbik modell lesz megvásárolható, méghozzá 60 eurós áron (19 ezer forint). Ez lényegesen kedvezőbb, mint az eredeti Home 150 eurós ára (47 ezer forint). A tegnap bejelentett újdonságok közül a német piac még a frissített Daydream View szemüvegből részesül, 110 eurórért lehet azt kosárba dobni (34 ezer forint).

A Pixelbook Pen a félbehajtott, táblaképként is használható Pixelbook felett
A Pixelbook Pen a félbehajtott, táblaképként is használható Pixelbook felett [+]

Aki ezek közül bármit be akar itthon szerezni, annak vagy egy GSM bolt vagy a külföldi rendelés lehet az útja, mert hivatalosan ezeket a Pixelet sem várjuk Magyarországra. Aki pedig a Pixelbook laptopra feni a fogát, egészen az Egyesült Királyságig tágítania kell a horizontját, ott az alapmodell 1000 fonton nyit, azaz 350 ezer forinton. A Pixelbook Pen ára ennek a tizede, azaz 100 font, ami 35 ezer forintnak felel meg.

Azóta történt

Előzmények

  • Íme, az új Google termékcsalád

    Két új okostelefon, friss Chomebook és felcsíptethető kamera is van a széleskörű új Google termékcsaládban, illetve egy kicsi és egy nagy Google Home otthoni asszisztens.

  • A Pixel XL 2 is ellátogatott az FCC-hez

    Közeleg az új Google referenciamobilok bemutatója. A HTC által gyártott Pixel 2 után az LG-féle Pixel XL 2 is minősítési viziten járt.

  • Elstartolt a Google I/O

    Android O, egyszerűsített zöld robotos főverzió, kiterjesztett valóság, önálló virtuális valóság szemüveg és minden, amit a mesterséges intelligenciáról és a gépi tanulásról tudni akart, csak eddig nem merte megkérdezni.

  • Google Pixel XL - asszisztenst jó áron felveszünk

    A méregdrága Pixel XL legfőbb erénye az új hangasszisztens, ám magyarul nem tud és nem marad sokáig a referenciamobilok sajátossága.

Hirdetés