2019. március 26., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Tartozékok rovat

Hiperaktív a Google Home Mini

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: AndroidPolice

A Google otthoni segédje önálló életet kezdett élni, a keresőóriás viszont azonnal reagált a helyzetre, amit elvileg hardverhiba okozott.

A Made by Google eseményen egy hete bemutatott Google Home Mini asszisztens alapvetően súlyosnak tekinthető működési zavart produkált, amit elvileg a szerkezet tetején elhelyezkedő érintőszenzor hibája okozott. Az Android Police publicistája, Artem Russakovskii lett figyelmes a személyiségi jogokat és személyes adatok védelméről szóló, gyakorlatilag minden létező irányelvet is sértő diszfunkcióra. A Google Home Mini, amit a bemutatón reprezentációs ajándékként kapott, konkrétan lehallgatta. Persze véletlenül.


[+]

A tévesen kalibrált szenzor miatt a Google Home Mini olyankor is aktiválódott, amikor erre senki nem kérte, és ezzel együtt minden interakciót rögzített, ami a környezetében történt. A rendszer rögzíti a parancsokat, ami hozzájárul a hangasszisztens precizitásának fejlődéséhez, csak éppen parancsok nem hangzottak el. A Google azonnal reagált az esetre és deaktiválta a kérdéses egységeken az érintőfelületet, ennek megfelelően pedig ideiglenesen módosította a termékleírást is. Attól függetlenül, hogy nem minden Mini érintett az ügyben, a Google átfogó szoftverfrissítést is eszközölt a terméken. Az ügy akár roppant kínos is lehetett volna, de Russakovskii szerint a Google teljesen nyilvánosan és haladéktalanul megtette a szükséges lépések, a probléma pedig valóban szerencsétlen véletlenek sorozatából adódott; a keresőóriásnak nem volt szándékában megsérteni a privát szférát.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.