Egyre furcsább hibákat produkál az iOS

Egy valamit a legfanatikusabb Android és Windows 10 Mobile felhasználóknak is el kell ismerniük: a Apple remekül áll a szoftverfrissítések frontján, ami akkor is igaz, ha az iOS 11 sebességével nem minden régebbi iPhone/iPad tulajdonos elégedett. Folyamatosan jönnek a hibajavítások és tatarozások, egyik ilyen például a virtuális billentyűzet fura automatikus javításához kapcsolódott. Ennél sokkal sürgetőbb korrekciót igényelt a minap kiadott iOS 11.1.2-es rendszerverzió, amely több készülék esetében, december 2-án furcsa szoftver összeomlást okozott, a dátumhoz kapcsolódó értesítések esetében. Az Apple munkatársai ezért sokaktól a dátum visszaállítását kérték ideiglenesen, míg mások az értesítések kikapcsolásával orvosolták a hibát.


(forrás: Neowin) [+]

Aztán sebtében befutott az iOS 11.2, amely kigyomlálta ezt a problémát, viszont hozott egy újat. Számos iPhone X felhasználó arról számolt be, hogy a gyógyírként érkező rendszercsomag hazavágta a Face ID-t, ami „nem sikerült a Face ID-t aktiválni ezen a telefonon”, illetve „a Face ID nem elérhető, próbálja később beállítani” üzenetet hozott. Erre is van ideiglenes megoldás: a telefon újraindítása elvileg orvosolja a furcsa bakit, mindenesetre eközben egyre többen vetik a szemüket a OnePlus 5T kevésbé biztonságos arcalapú azonosítására, ami a megfelelő fényviszonyok között lényegesen fürgébb a Face ID-nél, lásd a fenti videót a 10. perctől.

Megpróbáltuk a tesztünkben egyébként az 5T-t más arcával és saját fényképünkkel átverni. Ám sem másik mobil vagy monitor képernyőjével, sem színes és matt nyomtatvánnyal nem sikerült túljárni a mintegy száz pontot 2D-ben rögzítő arcazonosítás eszén. A fenti videó egyébként még egy iPhone X bugot leleplez: bizonyos esetekben a fényerő nem hajlandó 100%-ra kúszni, a kézi állítgatás ellenére sem. Az Apple-nél nyilván ezen is dolgoznak, aki pedig az animojik egészségi állapota felől érdeklődik: úgy tűnik, továbbra is zavartalanul lehet tátogó kakis üzeneteket küldeni az ismerősöknek.

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone 8 és 8 Plus duplateszt

    Üvegre cserélték a fém hátlapot, van vezeték nélküli töltés, erősebb a hardver és jobb a kamera is, de senkit ne tévesszen meg a számozás: ez csak egy modellfrissítés.

Hirdetés