2018. október 24., szerda

Gyorskeresés

Egyre furcsább hibákat produkál az iOS

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: Neowin

Billentyűzetbakik, összeomló értesítések, most pedig bekrepáló Face ID írható az Apple szoftvermérnökök számlájára. A javítások folyamatosan érkeznek.

Egy valamit a legfanatikusabb Android és Windows 10 Mobile felhasználóknak is el kell ismerniük: a Apple remekül áll a szoftverfrissítések frontján, ami akkor is igaz, ha az iOS 11 sebességével nem minden régebbi iPhone/iPad tulajdonos elégedett. Folyamatosan jönnek a hibajavítások és tatarozások, egyik ilyen például a virtuális billentyűzet fura automatikus javításához kapcsolódott. Ennél sokkal sürgetőbb korrekciót igényelt a minap kiadott iOS 11.1.2-es rendszerverzió, amely több készülék esetében, december 2-án furcsa szoftver összeomlást okozott, a dátumhoz kapcsolódó értesítések esetében. Az Apple munkatársai ezért sokaktól a dátum visszaállítását kérték ideiglenesen, míg mások az értesítések kikapcsolásával orvosolták a hibát.


(forrás: Neowin) [+]

Aztán sebtében befutott az iOS 11.2, amely kigyomlálta ezt a problémát, viszont hozott egy újat. Számos iPhone X felhasználó arról számolt be, hogy a gyógyírként érkező rendszercsomag hazavágta a Face ID-t, ami „nem sikerült a Face ID-t aktiválni ezen a telefonon”, illetve „a Face ID nem elérhető, próbálja később beállítani” üzenetet hozott. Erre is van ideiglenes megoldás: a telefon újraindítása elvileg orvosolja a furcsa bakit, mindenesetre eközben egyre többen vetik a szemüket a OnePlus 5T kevésbé biztonságos arcalapú azonosítására, ami a megfelelő fényviszonyok között lényegesen fürgébb a Face ID-nél, lásd a fenti videót a 10. perctől.

Megpróbáltuk a tesztünkben egyébként az 5T-t más arcával és saját fényképünkkel átverni. Ám sem másik mobil vagy monitor képernyőjével, sem színes és matt nyomtatvánnyal nem sikerült túljárni a mintegy száz pontot 2D-ben rögzítő arcazonosítás eszén. A fenti videó egyébként még egy iPhone X bugot leleplez: bizonyos esetekben a fényerő nem hajlandó 100%-ra kúszni, a kézi állítgatás ellenére sem. Az Apple-nél nyilván ezen is dolgoznak, aki pedig az animojik egészségi állapota felől érdeklődik: úgy tűnik, továbbra is zavartalanul lehet tátogó kakis üzeneteket küldeni az ismerősöknek.

Hirdetés

Előzmények

 • OnePlus 5T - nagyképű trónbitorló

  Betört a kávamentes trendek közé a OnePlus, és hatalmas kijelzőt, szuper teljesítményt, okosított Androidot, illetve remek arcalapú azonosítást ígér, változatlan áron.

 • Apple iPhone X - vissza a jövőbe

  Brutális hardver, előremutató arcazonosítás, szuper kamerák, kakis animoji és jó pár ellentmondás – íme, az Apple jövőképe a jelenben, egy kisebb vagyonért.

 • Apple iPhone 8 és 8 Plus duplateszt

  Üvegre cserélték a fém hátlapot, van vezeték nélküli töltés, erősebb a hardver és jobb a kamera is, de senkit ne tévesszen meg a számozás: ez csak egy modellfrissítés.

 • Apple iPhone 7 Plus - a tele-fon

  Bár a nagyobbik iPhone 7-nek a teleobjektíves hátlapi kamera a legfőbb érdekessége, nem csak az teszi a feketében lélegzetelállító phabletet az Apple eddigi legjobb telefonjává. Körbejárjuk, hogy még mi.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.