Desire 820 – 64 bites processzorral

A világ első, 64 bites processzorral szerelt okostelefonja az Apple nevéhez fűződik, ám az iPhone 5 premierje óta a legtöbb chipgyártó előrukkolt már az ARM legújabb architektúrája köré épülő lapkával, mellyel együtt az operációs rendszerek optimizálása is megkezdődött. A HTC hivatalos Weibo közösségi oldalán látható beharangozó szerint az egyelőre csupán maroknyi 64 bites mobilok sora rövidesen egy újabb készülékkel fog gazdagodni, mely leleplezésére szeptember 4-én, a Berlinben megrendezésére kerülő IFA nemzetközi szakkiállítás során kerül sor.

A Desire 820 várható műszaki paramétereiről már korábban is hallani lehetett, és ha a tajvani vállalat képein látható méretes „64” felirat az új architektúrára utal, akkor nagy valószínűség szerint Qualcomm Snapdragon 615 processzor használatára lehet számítani. A nyolc mérsékelt fogyasztású Cortex-A53 magból és a szintén új fejlesztésű Adreno 405 grafikus gyorsítóból építkező lapka nyers ereje komoly előrelépést hozhat a középmezőnyben. A HTC múltba visszatekintő képén a világelső megoldásai szerepelnek, melyek sora az első Android-alapú készülékkel kezdődik, de a tajvani vállalat vetett be elsőként Full HD megjelenítőt és f/2 fényerejű optikával felvértezett kamerát is mobiltelefonban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

  • HTC One mini 2 - ezek szerint a fém drága

    A tajvani gyártó aktuális csúcsmodelljének kistestvére egyszerűen gyönyörű, kapott egy kiváló kijelzőt, 13 megapixeles kamerát, jó hardvert, de nagyon drága lett.

  • HTC Desire 610 - műanyagba zárt drága erő

    A tajvani gyártó újdonsága négymagos processzorral, sztereó előlapi hangszóróval, LTE-támogatással támad, a külső viszont elég szegényes, az ár pedig magas lett.

  • HTC Desire 310 - többre vágyakozunk

    Ellentmondásos készülék érkezett hozzánk a HTC-től, amelynek vannak igen kellemes és erősen felejthető tulajdonságai is. Ehhez fapados szoftverfelhozatal és erős árcédula passzol.

  • HTC Desire 816 - paradoxon

    Középkategóriás zászlóshajónak nevezi a HTC a Desire 816-ot, nem győzték hangsúlyozni, hogy az árazás is csábító lesz. Vajon mi sült ki mindebből?

Hirdetés