Cybertruck-ihlette iPhone monstrum érkezett

Brutalista köntösbe bújt a Caviar iPhone 11 luxusvariációja, amelyet a Tesla megosztó küllemű pickupja ihletett.

Hirdetés

Valósággal sokkolta a közönséget és az autópiacot Elon Musk, amikor novemberben, a Tesla eseményén leleplezte a szögletes formájú, Blade Runner-ihlette Cybertruckot, és pár perc múlva jött az ingyenes világreklám, amikor a helyben ígért várakozásokkal szemben szívósnak tervezett ablakai betörtek.

A negatív fogadtatásból aztán gyorsan több százezer darabos előjegyzés lett, mérnökök a dizájn előnyeit méltatták, végső soron pedig a Cybertruck lehet az a megkülönböztető Tesla jármű, amit bárki, bárhol messziről felismer.


[+]

Ezt kívánja meglovagolni a luxuskiegészítőket és alternatív készülékházakat gyártó Caviar, amely leleplezte saját, Cybertruck (és Syd Mead) ihlette iPhone 11 Pro Max variációját, amely a nem túl fantáziadús Cyberphone titulust kapta. Az ezüstös csillogás, a határozott élek és a szögletes forma megvan, rozsdamentes acélváz helyett viszont az átszabott iPhone-t titán borítja.

A Cyberphone egyszerre újragondolt ház és védőtok, amely összecsukva megóvja a képernyőt a karcoktól (és remélhetőleg a fémgolyóktól). Nyitva a szerkezet támasztékként szolgál. Ugyan egyelőre az árat illetően levélben lehet érdeklődni, a termékoldalon azonban a szokásos árcsúszka, mellyel a Caviar termékei között lehet szűrni, 16027 dollárt, azaz mintegy ötmillió forintot mutat.

A Cyberphone egyébként jó eséllyel a teljesen elektromos meghajtású pickup előtt kerül forgalomba, ami egyébként nem luxusjármű, hanem kifejezetten munkára szánt járgány, melyhez három Cyberphone árából hozzá lehet majd jutni. Előtte érkezik azonban a Tesla Model Y és a Semi nyergesvontató – kíváncsian várjuk a Semiphone-t vagy az esetleges Boringphone-t, fúrófejjel a telefon végén.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés