CES 2020: Fülhallgató személyre szabva, elérhető áron

Egy francia cég elérhető árú, otthon mintavételezhető, egyedileg gyártott fülhallgatós illesztékeket kínál, a kérdés csak az, hogy mindez mennyire hatékony.

A felhasználók fülformájához szabott fülhallgatós megoldás (CIEM) nem újdonság, több gyártó is kínál efféle egyedi házakat az apró hangkeltőihez, ám nem véletlen, hogy ez a megoldás nem terjedt el túl széles körben: a technológiát jellemzően eleve drága fülhallgatókhoz szokták opcionálisan adni, és általában az átalakítás további, nagyon komoly összeggel rövidíti meg a vevőt, akinek még el is kell mennie egy ezzel foglalkozó céghez mintavételre, és azt elküldve, némi várakozással kaphatja meg a végleges terméket, ami átlagos fület feltételezve lehet, hogy nem is lesz sokkal kényelmesebb, mint ugyanaz a termék univerzális házban.


[+]

A francia illetőségű MyFit Solution azért kapta meg a CES 2020 innovációs díját, mert az egész projektet egyszerűbbé és olcsóbbá teszi. A felhasználónak nem kell mást tennie, mint elővenni az iPhone-ját vagy iPad-jét, és annak kamerájával mindkét fülét alaposan elemezni: a végeredmény egy 15-15 pontból álló sablon lesz, amit Franciaországban Carbon 3D technológiával kinyomtatnak, és 59 eurós összköltséggel postáznak.

Az egyedi illesztékek Apple, Bose, Samsung, Sony és néhány egyéb fülhallgatóhoz is rendelhetők, tehát az in-ear piac nagyját lefedik.


[+]

A kényelem mellett a stabilitás is a termék mellett szól, az illeszték ugyanis nem csak a fül belső formáját veszi fel, hanem meg is támaszkodik a fülkagyló-üregben, ezzel stabilabbá téve a sima (nem-Pro) AirPodsokat a fülben. A prezentációjuk meggyőző volt, ám kipróbálni értelemszerűen nem tudtuk a standon a terméket.

Kérdésünkre - miszerint ha 100%-nak vesszük a szakrendelőben végzett mintavétellel kialakított megoldást, akkor egy ilyen kamerás rendszerrel hány %-ot lehet elérni - nem kaptunk érdemi választ, ám megtudtuk, hogy 100 emberből körülbelül 5-nél fordul elő az, hogy mégsem jó a végeredmény, ilyenkor egy új mintavétellel, díjmentesen küldik az újat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés