CES 2020: Ökoszisztémát csinál mobilos sous-vide gépéből az Anova

Mostantól nem csak előkészíti, akár meg is süti nekünk a húsokat, halakat és zöldségeket a San Francisco-i cég termékpalettája.

A sous vide-eljárás egyre népszerűbb, nem csak a gasztronómiai iparban, a háztartásokban is. A lezárt vákuumfóliákban, alacsony hőfokon, hosszú ideig hőkezelt húsok nagyon rövid sütési idővel lesznek olyanok, amilyennek azt a tányéron elvárjuk: kívül kérgesek, belül pedig puhák és könnyen rághatók. Az eljárás hasznossága nem csak a kész étel állagában, hanem a fóliázott, sütés előtt álló termékek eltarthatóságában is tetten érhető. Az Anova Culinary termékei ezt a kérdéskört járják körül.


[+]

Sous Vide-gépeket nagyon régóta gyártanak már, a Precision Cooker Nano a belépő 100 dollárért, a normál változat 199-be, a Pro modell pedig 399-be kerül. Közös tulajdonságuk a mobilos vezérelhetőség: előre definiált receptek szerint készíthetjük el a különféle ételeinket, csirkehús esetén ez gyorsított projektben lehet akár egy óra is, de a marhának sokszor jót tesz, ha 12-24 órát tölt lefóliázva, a sous vide-gép társaságában a víz alatt. A San Francisco-i illetőségű Anova mögött egyébként mára igen komoly közösség van, a bevált recepteket pedig mi is megoszthatjuk a többi felhasználóval: a mobilos ökoszisztéma az Anova egyik legkomolyabb előnye a konkurenseihez képest.

[+]

A gyártó egy ideje már nem csak magát a gépet, hanem vákuumfóliázót, a célra legalkalmasabb edényt, vágódeszkát, kést és serpenyőt is árul, a CES 2020-ra pedig egy nagyobb dobással készültek: saját, gőzfunkcióval ellátott sütőt is fognak hozzá árulni, belülről csatlakoztatható, precízen mérő hústűvel, és persze Wi-Fis, mobilos vezérléssel. Konkrét árról egyelőre még nem esett szó, ami biztos, hogy 1000 dollár alatt lesz.

Az Anova prémiumtermékei soha nem voltak kifejezetten olcsók, de ettől függetlenül nem szabad úri hóbortként gondolni ezekre a megoldásokra: ha valakinek már van otthon egy jó minőségű vákuumfóliázója, akár egy 100 dolláros befektetéssel is bele lehet vágni a sous vide-álásba, ami kifejezetten jól hangzik, és általános minőségben, funkcionalitásban bőven hozza azt, amire a felhasználók nagy részének szüksége lehet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés