Videón a dizájncserén áteső iPad Pro

Hirdetés

Közeleg az év egyik legfontosabb mobilos eseménye: szeptember 12-én, az Apple Parkban várhatóan három okostelefon és két táblagép is bemutatkozik, és a show egyik érdekessége a főgomb teljes felszámolása lehet. A három iPhone a tavalyi X formáját követi majd, az alábbi képek és videó alapján pedig az iPad Pro 12.9 (2018) is kölcsön vesz a tízes Apple mobiltól pár dizájnelemet.

Így vagy ehhez hasonló formával futhat be az iPad Pro 2018
Így vagy ehhez hasonló formával futhat be az iPad Pro 2018 (forrás: MySmartPrice) [+]

Szerencsére nem a szenzorszigetről van szó, viszont a négy saroknál a vékonyabb kávák miatt ívelést kaphat a megjelenítő. A fenti renderkép a MySmartPrice szerint nem feltétlenül helytálló az utolsó részletekig, viszont elég hűen tükrözi az iPad Pro friss irányát, ami többek között fogyókúrával hozhat: a méretes táblagép 280,6 x 215 x 5,85 milliméteresre csökkenhet, 7,77 milliméteres vastagsággal a kamerarésznél.

Eltűnik a főgomb és a Touch ID ujjlenyomat-olvasó, felbukkan viszont álló helyzetben felül a TrueDepth kamerarendszer és a Face ID 3D-s arcfeloldás, annyi kellemetlenséggel, hogy ha a táblagépet fekvő helyzetbe döntik, a biometrikus azonosító állítólag nem fog működni. Ez azért meglepő volna, hiszen egy ekkora masinát jó eséllyel használ fekvő helyzetben az ember.


[+]

Felveti a fenti értesülés azt a kérdést is, hogy akkor mi van, ha a táblagéphez billentyűzet csatlakozik, és bár elhangzott, hogy az új iPadhez álló helyzetben kellene a klaviatúrát dokkolni, ami legalábbis nevetséges volna, a MacWorld szerint erre kevés esély van, plusz a képeken megjelent egy port a hosszú oldalon, ami megoldhatja ezt a feladatot. A hátlapon amúgy megpillantható a dokkoló hagyományos portja, és nem  zárható ki, hogy a billentyűzetes tok itt érintkezik majd a táblagéppel.


[+]

Az iPad Pro 2018 a 7 nm-es node-on készülő Apple A12X SoC-vel érkezhet, 4 GB RAM társaságában, akár 512 GB-os tárolóval, viszont 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet nélkül. Megmaradhat ellenben a négy hangszóró. A MySmartPrice szerint a 12,9"-es modell mintegy 258 ezer forintért startolhat el, míg a 10,5"-es, kisebbik kiszerelés 219 ezer forintért. Az mondjuk még nem 100%, hogy jövő héten, az iPhone-okkal együtt mutatkoznak be, avagy külön esemény keretében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés