2019. január 23., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Tablet rovat

Tovább szűkült a tablet piac

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IDC

Egyre kisebb az érdeklődés az önálló, nagy érintőképernyős eszközök iránt, az Apple mégis erősíteni tudott a pozícióján.

Hirdetés

A nagyképernyős okostelefonok, kiváltképp az egyre kávamentesebb kijelzővel érkező csúcsmodellek is hozzájárulnak ahhoz, hogy csökken a táblagépek népszerűsége. 2017 harmadik negyedévében például 5,4%-kal kevesebbet szállítottak le a gyártók az IDC elemzése szerint (40 millió darabot), mint egy évvel korábban (42,3 milliót). Az Apple ennek ellenére erősíteni tudja pozícióját a szegmensben: az egy évvel korábbihoz képest egymillióval több, 10,3 millió darab tabletet szállítottak le, elsősorban a kedvezőbb árú iPadeknek köszönhetően, teszi hozzá az IDC. Ugyanakkor az erős PC-s ajánlatok miatt továbbra sem váltottak tömegek a drágább iPad Pro modellekre, mint első számú számítógépre.

Kétféle méretben jön az új iPad Pro-széria, az első vásárlók már jövő héttől használhatják a gépet
Továbbra is az iPadek a legnépszerűbb táblagépek a piacon [+]

A Samsung a második helyen 7,9%-ot veszített piaci részesedéséből egy év alatt (6 millió leszállított tablet), az Amazon viszont 38,7%-ot (4,4 millió), a Huawei 18,8%-ot (3 millió), a Lenovo pedig 8,9%-ot erősített (szintén 3 millió leszállított tablet). Az összes többi szereplő 26,3%-ot veszített piaci részesedéséből (13,3 millió). Az Apple jelenleg 25,8%-on áll, azaz minden negyedik eladott táblagép egy iPad. Idén egyébként két iPad Pro is bemutatkozott a bivalyerős A10X SoCvel és 120 Hz-es megjelenítővel 10,5, illetve 12,9 hüvelyken.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.