Végre bemutatkozott a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro

Nem sokat hagytak a kémforrások a képzeletre. Hivatalos a referenciamobilokkal az Android 14 is.

Hónapok óta beszél nyíltan a Google és próbálgatják sokan a Pixel 8-at és a Pixel 8 Prót, úgyhogy ideje volt végre hivatalosan és teljes specifikációval bemutatni őket, elindítva az előrendelési időszakot az arra érdemes területeken. Mondjuk hazánk még mindig nem tartozik közéjük, így eurós a legközelebbi ár, 800 efféle egységgel a 8/128 GB-os Pixel 8-ért, ami picit erős a szimpla ráncfelvarrásért (310 ezer forint), de legalább nem vészes a 60 eurós extra a 256 GB-os változatért.

A Pixel 8 Pro
A Pixel 8 Pro [+]

Ami a Pixel 8 Pro esetében is extra, mert a 12 GB RAM mellé alapból szintén csak 128 GB-os tároló került, pedig igen kövér az 1100 eurós nyitány (427 ezer forint), 1160 euróért a 256-os és 1300 euróért az 512 GB-os változatért, rendre UFS 3.1-es tárolóval 4.0 helyett. A Google tartozékokkal kompenzál – no, nem adapterrel a dobozban: a Pixel 8 mellé Pixel Buds Pro füles, a Pixel 8 Pro mellé pedig Pixel Watch 2 jár elővételben, régiótól függően.


[+]

A két telefon lelke a Google Tensor G3 chip egy Cortex-X3 teljesítménymaggal, további négy Cortex-A715 és négy Cortex-A510 egységgel megspékelve, mi ugye összesen kilenc processzormagot jelent (forrás), plusz az Immortalis-G715s MC10-es GPU-t. Közös az IP68 védelem, az ujjlenyomat-olvasó és az arcalapú feloldás opciója, akárcsak olyan kattintás utáni funkciók kiterjesztése, mint az elmosott háttér élesítése, a radír, a legjobb kép automatikus kiválasztása és a makrófókusz. Viszont a profi beállításokat a Pixel 8 Prónak tartja vissza a Google.


[+]

Ez az eddigi legjobb Pixel kameratelefon három quad-Bayer szűrős szenzorral a hátlapon. A normál 50 megapixeles szenzort kapott octa-PD autofókusszal és optikai képstabilizálással, 48 megapixeles az 5x-ös, periszkópos zoomkamera szintén optikai képstabilizálással és 48 megapixelesre nőtt az ultraszéles kamera felbontása is, ami ritka jó újítás a nyugati márkáktól (autofókusz, makrók). Felkerült a hőmérő a Pro kamerái mellé, ami pont az, aminek látszik: általános hőmérő, nincsenek például a fotózást segítő funkciói, de nem is működik FLiR hőkameraként.

A Pixel 8
A Pixel 8 [+]

A túloldalon 6,7"-es, 120 Hz-es és QHD+ felbontású Super Actua HDR LTPO OLED panel munkálkodik adaptív képfrissítéssel és akár 2400 nites, pontszerű fénysűrűséggel, illetve Gorilla Glass Victus 2 fedőüveggel. Errefelé 10,5 megapixeles kamera került és ez is képes 4K 60 gps felvételre. Nem hiányozhat a sztereó hangszóró, a nanoSIM és az eSIM tárhely bővítés vagy jack kimenet nélkül. Természetesen megvan az 5G adatkapcsolat, ám itthon, hivatalos forgalmazás híján újfent előfordulhatnak hálózati problémák hazai SIM-et behelyezve. A csúcsmodell 5050 mAh-s telepet kapott 30 wattos töltéssel USB-C porton és 23 wattos töltéssel vezetékmentesen.


[+]

A Pixel 8 méretben és tudásban is szerényebb, 6,2"-re faragva elődje 6,3"-es képátlóját és 10 grammal könnyítve tömegét. A FHD+ felbontású Actua HDR OLED panel végre 120 Hz-es és akár 2000 nites fénysűrűségre képes kis területen, bár adaptív képfrissítésre nem. Ezt a modellt első generációs Gorilla Glass Victus védi. Ezúttal is 10,5 megapixeles az előlapi és 50 megapixeles a hátlapi főkamera, és most is szenzorzoommal kell beérni optikai egység helyett. A Pixel 8 a Pro 48 megapixeles ultraszéles kamerájáról is lemarad, de azért új 12 megapixeleset kapott autofókusszal és makrókészítés lehetőségével. A 4575 mAh-s telepet 27 és 15 watton lehet tölteni vezetékesen és vezetékmentesen.


[+]

Az Android 14 végre elstartolt a Pixel 8 családdal, és persze a Google Segéd, illetve mindenféle Google okosszolgáltatás eltanult egy rakás új dolgot, és magyarul nem tudó hangasszisztenssel valahol érthető a magyar forgalmazás kimaradása. Örömhír a hétéves rendszertámogatás és biztonsági hibajavító frissítés.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés