Benéztek a Pixel 3a gépházába

Középhaladó ismeretet igényel a komponensekhez való hozzáférés, garanciavesztés terhe mellett. Legalább a telepet könnyű kicserélni.

Ismét van középkategóriás Google telefon, bár gyanítjuk, ha egyszer nálunk felbukkan, akkor valahol a csúcskategória alsó határát fogja súrolni forintosított árazása. Cserébe egy-egy elő- és hátlapi kamerával is remek fénykép és videominőséget ígér a Google, az iFixitet azonban ez kevésbé érdekli: a portál a házi szerelésre specializálódott.


(forrás: iFixit) [+]

A Pixel 3a-t elöl Dragon Glass védőüveg, hátul viszont plasztik borítja, ennek ellenére nem pattintható az csak úgy le, és aki otthon, nem hivatalos formában esik neki, annak ugrik a jótállás. A habszerű ragasztásnak és a hajlékonyabb polikarbonátnak hála az oldalakra is ráhajló hátlapot mindenesetre nem komoly teljesítmény leemelni. Mivel azonban ezt a vékony és sérülékeny OLED kijelző felől kell végezni, nem árt körültekintőnek lenni.


(forrás: iFixit) [+]

Pár kábel kihúzása után a Pixel 3a telepéhez máris hozzá lehet férni, és mivel a G8 ThinQ-kel szemben a gyártó nem permanens ragasztót használt, plusz segítség is van a 3000 mAh-s akkumulátor kihúzásához, ez viszonylag könnyen megy. Az iFixit viszont figyelmeztet: a belső komponenseket összekötő szalagkábelek sora épp elég lehetőséget biztosít, hogy egy óvatlan mozdulat kárt tegyen valamelyikben. Ezért is jobb, ha a hivatalos márkaszerviz feje fáj a felhasználó helyett. A tízből hatos otthoni szerelhetőségi pontszám mindenesetre nem rossz a ragasztott okostelefonok korában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés