Ne szedd szét az LG G8-at!

Zack Nelson veszélyesnek nevezte a G8 ThinQ otthoni akkumulátorcseréjét, amit természetesen a gyártó se javasol. A telepet nem, a phabletet Nelson viszont meggyötörte.

Zack Nelson kínzópadjára vetette az LG aktuális csúcskészülékét, a G8 ThinQ-et, aminek kétoldali Gorilla Glass védőüvege az iparági szokásoknak megfelelően, a hatos keménységű vésőtől karcolódott meg némileg, a hetestől mélyebben. Jöhetett az értelmetlen öngyújtós teszt, majd a sokkal hasznosabb hajlításpróba, ami sikertelen volt, vagyis a G8 masszív szerkezet, kitűnően egyberakva.

Olyannyira, hogy az IP68 védelemmel ellátott, egyberagasztott házat nem is szabad otthon megnyitni, ezzel ugyanis ugrik a jótállás. Az ilyesmi egyébként is ügyességet és gyakorlatot igényel, érdemes tehát hivatalos márkaszervizhez fordulni. Ami idővel, gyakori töltés mellett egyszer mindenképp bekövetkezik, hiszen egy/másfél év alatt érezhetően csökkenhet az akkumulátor teljesítménye, és eljöhet az idő a cserére, amit a mai napig sokan maguk bevállalnak, a gyártói figyelmeztetés ellenére.

Zack ezt munkaköri kötelezettségből próbálta meg a G8-cal, és a belső komponensekhez pont annyi meló volt eljutni, mint más, gondosan ragasztott telefon esetében. Manapság a lepattintható hátlap és pár csavar kilazítása ugyanis múltbeli, szép emlék. A vezetékmentes töltés eleme még könnyen lekerült, aztán jött a feketeleves: az LG olyannyira beragasztotta a 3500 mAh-s telepet, hogy hagyományos eszközökkel nem sikerült Nelsonnak kiemelnie.

Részlet a videóból
Részlet a videóból (forrás: Zack Nelson) [+]

A gond – mondja Zack –, a puha telep potenciális sérülése és az anód-katód részek összekeveredése a procedúra során, ami zárlatot, mérgező anyagok kibocsátását és veszélyes kémiai reakciót eredményezhet. Fontos megjegyezni: maga az LG szoftveres üzenettel hívja fel a figyelmet, hogy semmiképp ne próbálkozzon meg a vásárló a fentiekkel, és mi is a  gyártói előírások mindenkori betartását javasoljuk olvasóinknak. Mégis előfordulhat, hogy ha nem is a vásárló maga, akkor esetleg egy nem hivatalos bolt vagy illető próbálkozhat meg a dologgal, ami egyáltalán nem egyszerű feladat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés