Hogy került mégis jack csatlakozó a Pixel 3a-ra?

A Google idei fejlesztői konferenciáján mutatta be a középkategóriás Pixeleket, kicsit meglepő módon, jack csatlakozóval szerelve. Most kiderült, miért döntöttek így.

Hirdetés

Alapvetően nem az volt meglepő, hogy a most bemutatott Pixel 3a és Pixel 3a XL készülékeken tényleg van 3,5 milliméteres jack, ezt azért már sejtettük a korábban kiszivárgott információk alapján, hanem az, hogy egy gyártó, aki elvben kiáll a digitális audiotovábbítás szupremáciája mellett mint a minőség garanciája, miért dönt mégis úgy, hogy integrál egy szerinte meghaladott technológiát a legújabb modelljébe. Soniya Jobanputra, a Google termékmenedzsere megválaszolta.

A magyarázat több értelmezési lehetőséget is kínál, akár úgy is érthetjük, a Google nem feltételezi, hogy azoknak a vásárlóknak, akik a kedvezőbb árú Pixel modelleket választják, van megfelelő anyagi keretük egy jó minőségű Bluetooth fülhallgatóhoz. Az árszintet és az ársávot eléggé kihangsúlyozták, ehhez képest szinte mellékesnek tűnt az az érv, hogy a legtöbb felhasználónak már van fülhallgatója, ami többnyire jack csatlakozóban végződik, a Google pedig nem szeretne több e-hulladékot generálni, így meghagyja a lehetőséget a vásárlóinak, hogy eldöntsék, milyen módon szeretnének audiotartalmakat fogyasztani.

Google Pixel 3a
Google Pixel 3a [+]

Az árszint egyébként az Egyesült Államokban 115 ezer forintot jelent, Európában viszont ugyanez az összeg 130 ezer forintot tesz ki, fontban pedig még több (150 ezer forint). A jack csatlakozó úgy tűnik, még mindig neuralgikus pont a felhasználók részéről, noha egyre több gyártó foglal állást a digitális hangtovábbítás mellett. A OnePlus például szereti hangsúlyozni, hogy figyelembe veszi a vásárlók észrevételeit és javaslatait, például ennek hatására elvileg javították a rezgőmotor hatékonyságát a nemsokára bemutatásra kerülő OnePlus 7 Prónál, de a 3,5 milliméteres port esetében továbbra sem nyitottak. Ahogy bizonyos technológiai korlátokra hivatkozva a Qi töltést sem erőltetik. Most akkor jó, ha van jack csatlakozó, egyáltalán nincs szükség rá, vagy teljesen mindegy? Lehet szavazni!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés