Kínában búvárkodni is lehet a Mate 20 Próval

Hirdetés

Kritikai sikerrel és Nyugat-Európában, a Huawei mobilok között előrendelési rekorddal indított a Mate 20 Pro, aminek annyi jó tulajdonsága van, hogy önismétlés helyett inkább részletes tesztünket ajánljuk. Bár a minap néhány vásárló az OLED panel zöldes elszíneződésére panaszkodott minimális fényerő mellett, a készülék lendülete várhatóan kitart az ünnepi időszakra és az után is, a népszerű mobilok mellé pedig tartozékokból is bőven el lehet adni.


[+]

A 40 wattos szupergyors töltés mellett 15 wattos vezetékmentes is rendelkezésre áll, ehhez persze meg kell vásárolni a gyártó Qi töltőpadját. Úgyszintén a kiegészítőlista részét képezi a magyar termékoldalon is látható, ám egyelőre csak Kínában piacra került búvártok. A tartozék pont az, amire a neve is utal: egy 600 jüanos, vagy 24 ezer forintos védőelem, amelybe a Mate 20 Prót gondosan elzárva máris alá lehet merülni, akár sós vízbe, 5 méteres mélységig, egy óra erejéig. Persze maga a mobil is vízálló IP68-as minősítés mellett, azaz megfelelt az édesvizes teszteknek másfél méteres mélységig, fél óra erejéig, a gyártó azonban nem bátorítja a terméket alámeríteni, miért is tenne így az ember?


[+]

Mondjuk a három hátlapi kamerát bevetésre, és a búvártok biztonságával, a jelölt viszonyok mellett máris megörökíthető a víz alatti világ. Ehhez dedikált kameramód is akad, ami kikapcsolja az érintőfókuszt és a hasonló funkciókat, fényképezni és videózni ehelyett a nyomógombokkal lehet. Egyelőre nem világos, hogy a búvártok kapható lesz-e itthon, mindenesetre érdekes kellék lehet azoknak, akik gyakran merülnek alá sekély vízben.


(forrás: AnandTech / ChipRebel) [+]

A Mate 20 Pro sebességben sem utolsó, és most nem csak a teljesítményteszt pontszámokra, hanem a mindennapos működésre gondolunk. A TSMC 7 nm-es node-ján gyártott HiSilicon Kirin 980 SoC-t a telefont szétszerelő ChipRebel lencsevégre kapta, az egyes blokkokat pedig az AnandTech látta el jelöléssel. Ezek szerint a tíz Mali-G76 GPU mag a bal felső, a négy Cortex-A55 és a négy Cortex A76 processzormag pedig a jobb felső sarokban látható. Közöttük kapott helyet a DynamIQ Shared Unit a 4 MB L3 cache-sel, az AnandTech a kétmagos NPU-ra ugyanakkor nem bukkant rá. A kiszereléstől függően akár 8 GB LPDDR4X RAM moduljai alul és fölül lettek szétszórva. A mérések szerint a lapka mérete mindössze 74,13 mm², komplexitása ellenére is jóval kisebb tehát, mint a Kirin 970 volt (96,72 mm²), és valamivel kisebb, mint az Apple A12 Bionic (83,27 mm²).

Előzmények

  • Benézett az iFixit a Mate 20 Pro belsejébe

    Eközben néhány vásároló arra panaszkodik, hogy minimális fényerő mellett zöld elszíneződés látható az AMOLED panel szélein. Az ügyben a Huawei vizsgálódik.

Hirdetés