Nincs Mate luxusvariáns nélkül

A luxustelefonok sok esetben számítanak erődemonstrációnak, semmint a nagyközönségnek szánt terméknek, ami nem jelenti azt, hogy ne lenne irántuk érdeklődés. A Porsche Design Mate RS-t már csak azért is megérte a Huawei-nek kiadnia, mert gyönyörű külleme a közönségnek még képek és videók alapján is bejött, és talán ezért is kapott a Mate 20 Pro hasonlóan lekanyarodó képernyőszéleket, szimmetrikus hátlapi kameraelrendezést, vagy mondjuk képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasót.


[+]

A Porsche Design éppen ezért változtatott a Mate 20 Pro receptjén, ami Mate 20 RS hátulján a leglátványosabb: a középső üvegsáv két szélén mintha keréknyomot hagyott volna egy versenyautó, csak gumi helyett valódi bőrből. Míg a Mate 20 Pro négyes kamerarendszere kiemelkedik, a kéttónusú LED villanó, a 40 megapixeles főmodul, a 20 megapixeles nagylátószögű egység és a 8 megapixeles zoomlencse ezúttal teljesen belesimul a hátlap síkjába.


[+]

A Mate RS még kapott egy második ujjlenyomat-olvasót errefelé, a Mate 20 RS ettől viszont megszabadult, cserébe a 6,39"-es képátlóra szenzorsziget, arra pedig 3D-s arcazonosító rendszer került, illetve 24 megapixeles kamera. Ugyanúgy 1440 x 3120 pixeles egyébként az OLED panel, mint a Mate 20 Pro esetében, és természetesen a nyolcmagos Kirin 980 SoC is adott a Mali-G76MP10 GPU-val és a kétmagos NPU-val, amely a HiAI feladatait látja el.


[+]

Memóriából viszont 8 GB, tárolóból pedig 256 vagy 512 GB jár, akár 256 GB-os nano memory (NM) bővítés lehetőségével – ez a kártya a dupla nanoSIM tálca egyik helyét foglalhatja el. A többi hardverkomponens gyakorlatilag megismétli a Mate 20 Pro specifikációját: adott a 4200 mAh-s telep 40 wattos vezetékes és 15 wattos vezetékmentes gyorstöltéssel, az USB-C 3.1 port DP kimenettel és EMUI Desktop kivetítéssel (Miracast szabványon vezetékmentesen is), a Bluetooth 5.0, az ac wave 2-es WiFi modem, a Cat.21-es LTE többek között B20-as sávval és a kétcsatornás GPS modul.


[+]

Az Android és EMUI 9.0-t futtató luxuskészülék nem kapott por- és vízálló minősítést, a bőr hátlapi kivitelt mondjuk nem is érdemes eláztatni. Főleg, mivel a PD Mate 20 RS 1695 eurón indít (256 GB, 546 ezer forint), és a nagyobbik kiszerelés 2095 euróba kerül (675 ezer forint), aláhúzva luxus mivoltát. A készülék dobozába EU-s és brit töltőfej, Type-C-s füles, SIM tű, jack átalakító, két USB-C kábel, néhány kártya és egy bőrtok is került. Információink szerint a fekete vagy vörös színben elérhető Mate 20 RS-t egyelőre nem tervezi a gyártó Magyarországon bevezetni.

Azóta történt

Előzmények

  • Porsche Design Huawei Mate RS - stílus: gyakorlat

    Minek notch, ha az új PD luxustelefon képernyő-dominánsabb bármelyik P20-nál? Két ujjlenyomat-olvasó, három hátlapi kamera és óriási tároló, sokkoló áron.

Hirdetés