Két új Bluetooth fejhallgatót mutatott be a Sony

A WH-CH720N aktív zajszűrést, a WH-CH520 akár ötven órányi zenelejátszást kínál.

Február második hetében írtunk arról, hogy várhatóan két olcsóbb vezeték nélküli fejhallgatóval bővíti kínálatát a Sony tavasszal. A Sony WH-CH720N és a Sony WH-CH520 a mai napon sajtóközleményben mutatkozott be, a kiszivárgott termékspecifikáció pedig megbízható volt, nagyjából azt tudják, amit vártunk.

WH-CH720N kékben.
WH-CH720N kékben. (forrás: Sony) [+]

A WH-CH720N fekete, kék és fehér színben lesz kapható 2023 márciusától, az ajánlott fogyasztói ár 51 990 forint. A WH-CH520 szintén márciustól lesz elérhető, erre 24 990 forintos ajánlott fogyasztói árcédulát akasztott a Sony. A csomagolás mindkét esetben műanyagmentes, a termékekben felhasznált műanyagok pedig részben újrahasznosítottak. Közös még a két fejhallgatóban, hogy támogatják a multipont csatlakozást, van Swift Pair PC-hez és Fast Pair Android okostelefonokhoz, valamint adott a hangasszisztensek kezelése is, de itt már akad különbség, a CH720N gomb lenyomása nélkül is felismeri az “OK, Google!” vagy “Alexa!” parancsokat, a CH520-on a lejátszás/hívás gombot kell megnyomni az asszisztens ébresztéséhez. Mindkét fejhallgató USB Type-C csatlakozós, teljes feltöltésük 3 órát vesz igénybe.

WH-CH720N fekete színben.
WH-CH720N fekete színben. (forrás: Sony) [+]

Különbség még az aktív zajszűrés megléte, a CH720N képes rá, a másik fejhallgató nem. A Sony a WH-1000XM5-ben is használt V1-es processzorral és Dual Noise Sensor technológiával dolgozik itt is a külső zajok elfojtásáért, vagyis folyamatosan figyelnek a mikrofonok (oldalanként két-két darab) a fülkagyló és a külvilág irányába is. Az ANC-t és a hangszínszabályzót a Headphones Connect alkalmazással lehet irányítani, ez elérhető Androidra és iOS-re egyaránt. Mindkét fejhallgató használható telefonhívásokhoz, ehhez környezeti zajszűrésre képesek, ám csak egy mikrofont használnak hozzá.

WH-CH520 krém színben.
WH-CH520 krém színben. (forrás: Sony) [+]

A CH720N műbőrből és műanyagból (különböző poliuretánok) van, 192 grammot nyom, így ez a japán gyártó legkönnyebb ANC-s fejhallgatója. Az üzemidő 35 óra a DSEE hangjavító kikapcsolásával, de aktív zajszűréssel, ha nem kell ANC sem, akkor akár 40 óráig is bírja az eszköz. A kodektámogatás SBC-n és AAC-n áll meg, a nagy felbontású LDAC nem adott. A hangok megszólaltatásáért egy 30 mm-es dinamikus meghajtó felel, 108 dB/mW érzékenységű, a frekvenciaátvitel 7 Hz és 20 kHz között van 44,1 kHz-es mintavételezéssel. A Sony egy 1,2 méteres aranyozott végű audio kábelt is mellékel a dobozban.

A C520 kisebb és könyebb, mint a CH720N.
A C520 kisebb és könyebb, mint a CH720N. (forrás: Sony) [+]

Tovább bírja a CH520-as, mivel ebből hiányzik az aktív zajzár, de ebben is adott a DSEE felskálázás, valamint ennek hangzása is állítható a Headphones Connect alkalmazáson keresztül. Az aktív lejátszásra használható üzemidő a Sony szerint 50 órára rúg, viszont itt nem opció a 3,5 mm-es vezetékes kapcsolat, a fejhallgató csak Bluetooth-on (5.2) keresztül fogad hangot. A mérete kisebb, ez a fülön ül, nem pedig a fül körül, mint a CH720N. A kék, krém, fehér és fekete színű eszköz tömege 147 gramm. A hangokat itt is 30 mm-es meghajtó szólaltatja meg, 20 Hz és 20 kHz közötti a frekvenciaátvitel 44,1 kHz-es mintavételezéssel SBC vagy AAC kodekről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés