Nagyobb kameraszenzor, könnyebb ház a Sony Xperia 10 V-ben

Szinte változatlan külsővel érkezett meg a Sony új középkategóriás telefonja.

A csúcskategóriát képviselő Xperia 1 V mellett a Sony ma bemutatott egy középkategóriás okostelefont is, ez a Sony Xperia 10 V. Ez a készülék a világ legkönnyebb olyan mobiltelefonja, melyben 5000 mAh-s akkumulátor van, szám szerint 159 grammot nyom az új Xperia. Az akku 21 wattal tölthető vezetékről, gyárilag viszont nincs töltő a dobozban.

Könnyebb elődjénél, de megtartott a Snapdragon 695 lapkakészletet, ez pedig azt jelenti, hogy a Sony immáron másodszor ad ki ugyanarra a platformra épülő Xperia 10-et, hisz a Snapdragon 695 dolgozik az Xperia 10 IV-ben is. Az operatív memória 6 GB, tárhelyből pedig 128 GB van gyárilag, ezt a felhasználó microSD-vel bővítheti.

A 6,1 hüvelykes OLED kijelző 60 hz-es, FHD+ a felbontás, Gorilla Glass Victus edzett üveg fedi. Az ujjlenyomat-leolvasó az oldalsó gombban van, a keret és a hátlap pedig műanyagból készül, a Sony ezzel érte el a rekordot jelentő könnyűségét a telefonnak. Pozitív, hogy maradt az. IP65/68-as védettség, a 3,5 mm-es audio csatlakozó, és visszatértek a sztereó hangszórók.


[+]

Bár a hardver nagyjából azonos, a kamera változott. Az Xperia 10 V-ben egy 48 megapixeles 1/2”-es méretű kameraszenzor van f/1,8-as lencsékkel és 0,8 mikronos pixelmérettel. Ez 4:1-es pixelösszevonással 12 megapixeles fotókat készít, mellette pedig két 8 megapixeles segédszenzor található, ezek közül az egyik 2x nagyítású teleobjektív, a másik pedig 120 fokban látó ultraszéles, mindkettő egységesen f/2,2-es apertúrával. Az előlapon szintén 8 megapixeles kamera található, s mivel megmaradt a szimmetrikus káva a kijelző körül, nincs pötty, kapszula vagy notch.


[+]

A készülék fekete, fehér, zöld és lila színekben érkezik Európába, Magyarországon a lila nem lesz elérhető, június közepén tervezi a Sony elindítani az értékesítést. Hivatalos magyar árat egyelőre nem ismerünk, euróban 449-et kell kifizetni majd a telefonért, a tavalyi modell ára alapján így 200 000 forint körüli összegre lehet majd számítani. Azt viszont tudjuk, hogy előrendelői akcióban WH-CH500 fejhallgató jár majd a telefon mellé.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés